Osnovni tečaj programiranja v C++ / 28.11. – 7.12. / Online in v živo

  Osnovni tečaj programiranja v C++ / 28.11. - 7.12. / Online in v živo

  Kdaj

  28. novembra, 2022    
  17.00-18.30

  Kje

  Fakulteta za strojništvo UL
  Aškerčeva cesta 6, Ljubljana, 1000, Osrednjeslovenska

  Vrsta dogodka

  Zemljevid ni na voljo

  Zagotovo ste slišali, da so s pomočjo programiranja dešifrirali Enigmo in s tem predčasno končali vojno. Slišali ste tudi za pametne hiše, ki omogočajo, da se nam stvari dogajajo avtomatsko. Da, vse to in še več se šteje kot programiranje. Eden izmed prvih programskih jezikov je bil C, ki je v uporabi že od leta 1972 pa vse do danes. Ker se je takrat tehnika eksponentno hitro razvijala, se je moral tudi programski jezik prilagajati takratnim okoliščinam in zato se je pojavil C++, ki je bil nadgradnja C-ja.

  C++ (/siːˌplʌsˈplʌs/) je programski jezik, ki se uporablja še danes kljub temu, da je prišel na trg leta 1985. C++ podpira vse funkcionalnosti, ki jih je podpiral C in poleg tega podpira razrede (class) in nize (string). Na tečaju se bomo naučili osnov programiranja v C++, torej izpisovanje v konzolo, shranjevanje vrednosti v spremenljivke, uporaba matematičnih operacij, različni tipi spremenljivk, pogojni stavek, zanke, tabele in na koncu bomo obravnavali tudi nize (stringe).

  Tečaj bova vodila Kristjan Bleiweis (predavatelj) in Matevž Kušar (asistent). Oba prihajava z Vegove, kjer sva 3 leta pridobivala izkušnje v C++-u. Na Fakulteti za Računalništvo in informatiko sva to znanje še poglobila in to sedaj z veseljem deliva z ostalimi. Če še ne znaš programirat in bi se rad naučil🤓 je to zate edinstvena priložnost, da se poceni in kvalitetno naučiš osnov in postaneš svetovni hacker!💯

  PRIJAVA NA TEČAJ

  Tečaj te bo naučil:
  👉 Izpis in vpis podatkov preko konzole
  👉 Spremenljivke
  👉 Uporabo matematičnih operacij
  👉 Pogojni stavek
  👉 Zanke
  👉 Tabele
  👉 Delo z nizi

  Tečaj obsega 8 šolskih ur in bo potekal v naslednjih terminih:
  👉 ponedeljek 28. 11. 2022 od 17.00 do 18.30,
  👉 sreda 30. 11. 2022 od 17.00 do 18.30,
  👉 ponedeljek 5. 12. 2022 od 17.00 do 18.30,
  👉 sreda 7. 12. 2022 od 17.00 do 18.30.

  📌Potekal bo v hibridni obliki – online preko ZOOM povezave in v živo na Fakulteti za strojništvo (Aškerčeva cesta 6, 1000 Ljubljana).

  Cena za 8 šolskih ur:
  👉 70 € redno,
  👉 40 € za študente.

  👇Prijaviš se lahko na spodnji povezavi👇

  PRIJAVA NA TEČAJ

  info@inzenir.si | Spletna stran
  inzenir.SI v Sloveniji predstavlja vezje inženirske industrije. Predstavljamo slovensko industrijo, objavljamo zaposlitvene oglase in zanimive vsebine ter izvajamo razna tehnično-naravoslovna izobraževanja primerna za vsakogar.
  Prejšnji članekŽiva 2022, festival plesne ustvarjalnosti
  Naslednji članekDobrodelni koncert Srčna UL
  info@inzenir.si | Spletna stran
  inzenir.SI v Sloveniji predstavlja vezje inženirske industrije. Predstavljamo slovensko industrijo, objavljamo zaposlitvene oglase in zanimive vsebine ter izvajamo razna tehnično-naravoslovna izobraževanja primerna za vsakogar.

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.