Škisova tržnica 2021

  Študenti na festivalu
  Škisova tržnica 2021

  Kdaj

  27. maja, 2021    
  Cel dan

  Vrsta dogodka

  Nekaj dni nas loči do maja, meseca, ki je rezerviran za študentsko rajanje, zabavo in druženje v toplih dneh – in tudi letos bo tako, čeprav nekoliko drugače. Dobrodelno obarvana Škisova tržnica 2021 bo potekala v četrtek, 27. maja, ko bomo študentje ponovno obujali in ustvarjali spomine edinstvene Škisove tržnice.

  Zdi se nam že cela večnost, ko smo nazadnje plesali pred odrom, prepevali na ves glas in uživali v dobri glasbi. Žal trenutne razmere še ne dopuščajo, da bi lahko ponovno obudili pravo Škisovo tržnico, kot se jo vsi spominjamo, a 27. maja bo organizacijska ekipa Škisove tržnice poskusila obuditi občutke in spomine na ta največji študentski dogodek v Sloveniji. Dogajanje Škisove tržnice se bo preneslo na splet, kjer se bodo v prihajajočih tednih odvijale najrazličnejše nagradne igre, presenečenja, športne in druge aktivnosti, spletni mednarodni otoček z zanimivo vsebino in osrednji dogodek — spletni koncert Škisove tržnice 2021. Skupaj s partnerji bo ekipa Škisove tržnice poskrbela, da si boste vzdušje Škisove lahko pričarali kar doma.

  Dekleta v dežnih plaščih se slikajo

  Približno 20 let nazaj se je na Zvezi ŠKIS utrnila ideja o tržnici. O prostoru, kjer bi se zbrali vsi mladi, vsi študentski klubi, ki bi branili svoje barve, zavijali po svoje, pripravljali svoje kulinarične dobrote in ustvarjali spomine. In danes, Škisova tržnica ni več samo prostor, ampak je postala občutek. Občutek, ki ga mora izkusiti vsak študent. Škisova tržnica je tradicionalna prireditev, ki jo organizira Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveze ŠKIS) skupaj s študentskimi klubi, mladinskimi organizacijami in študenti.

  Ker pa se študentje zavedajo, da je za nekaterimi še težje leto, kot za ostale, bodo skupaj s Fundacijo Študentski tolar stopili v dobrodelno akcijo zbiranja sredstev za vse študente, ki jih je epidemija zelo prizadela in so se znašli v stiski. Vsa sredstva zbrana z nakupom vstopnic za spletni koncert bodo šla v dobrodelni sklad in bila razdeljena študentom, ki to najbolj potrebujejo.

  Dekleta na koncertu

  Osnovni namen Fundacije Študentski tolar, ustanove ŠOU v Ljubljani, je pomagati študentom, ki so se zaradi različnih dogodkov znašli v socialni stiski. Z različnimi oblikami pomoči želijo reševati trenutne socialne stiske študentov, pomagati socialno ogroženim študentom in s tem prispevati k vzpostavitvi enakih možnosti pri dostopnosti visokošolskega ali višješolskega izobraževanja ter širiti možnosti za doseganje minimalne ravni kakovosti življenja študentov. V svoje programe primarno vključujejo študente 29 visokošolskih ali višješolskih zavodov, ki spadajo pod ŠOU v Ljubljani, ne glede na državljanstvo, a nekatere programe (kot bo predstavljalo tudi sodelovanje med Zvezo ŠKIS in fundacijo) namenjajo tudi širši študentski publiki v Sloveniji. V splošnem se ocenjuje, da je socialno ogrožena petina vseh študentov v Sloveniji, posledice koronavirusa pa so žal te stiske še občutno povečale. Tako na področju ekonomskega in socialnega položaja, kot duševnega in drugega zdravja ter dostopnosti študija.

  Za informacije o začetku dobrodelne akcije, nakupa dobrodelne vstopnice, letošnjih nastopajočih in drugih aktivacij spremljajte profile Škisove tržnice na družbenih omrežjih, Facebook dogodek in spletno stran www.skisova-trznica.si.

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.