Brina, ljubljanski festival džina

    Džin in lubenice
    Brina, ljubljanski festival džina

    Kdaj

    11. maja, 2019    
    Cel dan

    Kje

    Švicarija Tivoli
    Pod turnom 4, Ljubljana, Slovenija, 1000

    Vrsta dogodka

    To pomlad se v Ljubljani začenja nova zgodba za vse ljubitelje žlahtnih pijač in vrhunskih okusov, saj v prestolnico 11. maja prihaja Brina, ljubljanski festival džina.

    Celodnevni dogodek, ki bo potekal v čudoviti Švicariji v Tivoliju, bo na enem mestu združil slovenske destilarje džina, vrhunske kuharske mojstre, strokovnjake s področja destiliranja in mešanja pijač, kulinarike in steklarstva ter seveda vse ljubitelje in poznavalce, ki vedo, da se pravi užitek skriva v majhni količini res dobrih stvari.

    Brino v sodelovanju z Gourmet Ljubljana, blagovno znamko Turizma Ljubljana, pripravlja izkušena ekipa, ki stoji za uspešnim, večkrat nagrajenim in mednarodno priznanim kulinaričnim projektom Odprta kuhna ter priljubljenim Pivo & Burger Festom, katerih soustanovitelj Lior Kochavy je povedal: »Svetovna priljubljenost džina se odraža tudi v Sloveniji, na sceni je že lepo število izjemnih domačih džinov, manj znano pa je, da je brin z naših koncev tudi ključna sestavina najboljših svetovnih džinov. Zato si Ljubljana zasluži takšen dogodek, ki naše mesto postavlja ob bok svetovnim prestolnicam in ki bo našim odličnim destilarjem nudil platfomo za predstavitev domači in tuji javnosti.«

    Bogato dogajanje, povezano z džinom in brinom, se bo začelo že teden dni pred festivalom v najboljših ljubljanskih lokalih, ki bodo v svojo ponudbo uvrstili koktajl Brina, v katerega gre zaradi močnejše arome brina lahko le slovenski džin, dogajanje pa bo vrhunec seveda doseglo v soboto,11 maja. Od poldneva se bodo v Švicariji vrstile delavnice in predavanja o džinu ter mešanju in postrežbi džin koktejlov, pozno popoldne in večer pa bosta namenjena spajanju džina z vrhunskimi krožniki slovenskih kuharskih mojstrov. Med njimi bosta tudi Jorg Zupan iz restavracije Atelje in Jakob Pintar iz TaBarja, dan pa se bo končal z glasbo in prijetnim pomladnim druženjem ob džin koktajlih z odličnimi Fever Tree toniki, za katere bo skrbela ekipa eVina. Kanček Brine – ekskluziven festivalski kozarec Steklarne Hrastnik – pa bodo vsi obiskovalci kot brezplačno darilo lahko odnesli tudi domov

    Prejšnji članek500 podjetnic 2019
    Naslednji članekOkrogla miza “Stanovanjska problematika mladih – ali obstaja rešitev?”

    Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.