Veliki INŽENIRSKI PIKNIK | 4. Oktober 2023 | Študentski Kampus

  Veliki INŽENIRSKI PIKNIK | 4. Oktober 2023 | Študentski Kampus

  Kdaj

  4. oktobra, 2023    
  15.00-23.45

  Vrsta dogodka

  𝗩𝗲𝗹𝗶𝗸𝗶 𝗜𝗡𝗭̌𝗘𝗡𝗜𝗥𝗦𝗞𝗜 𝗣𝗜𝗞𝗡𝗜𝗞 𝟮𝟬𝟮𝟯

  Vrača se naš največji, najljubši in seveda nepozabni dogodek leta – strojniški piknik! A letos z majhno spremembo, saj smo po temeljitem premisleku sklenili, da naše delo ni zgolj strojništvo, temveč zajema prav vsa inženirska znanja… Iz tega razloga vam letos ponosno predstavljamo veliki INŽENIRSKI PIKNIK! Pa brez skrbi – piknik bo prav tak kot se ga spominjamo, seveda pa z novimi aktivnostmi, novimi partnerji in v še večjem številu. Sami smo skromnega mnenja, da ne bo nič manj kot legendaren – ne verjameš? Pridi in se prepričaj sam!

  𝗩𝗘𝗖̌ 𝗞𝗢𝗧 𝟭𝟬𝟬𝟬 𝗢𝗕𝗜𝗦𝗞𝗢𝗩𝗔𝗟𝗖𝗘𝗩

  Lansko leto nas je na dogodku obiskalo nič manj kot kar 1000 obiskovalcev iz cele Slovenije! Ne glede na to ali vam inženirske vede predstavljajo karierno pot ali pa hobi, se boste na Inženirskem pikniku počutili kot doma!

  𝗔𝗟𝗟 𝗬𝗢𝗨 𝗖𝗔𝗡 𝗘𝗔𝗧 & 𝗗𝗥𝗜𝗡𝗞

  Naša ponudba na dogodku je preprosta – kupljena vstopnica avtomatsko pomeni, da lačni in žejni ne boste, saj je vanjo vključena neomejena količina samopostrežne hrane, vse brezalkoholne pijače ter pivo in vino. Odličen recept, da pozabimo skrbi in se prepustimo dobri družbi.

  𝗣𝗥𝗘𝗗𝗦𝗧𝗔𝗩𝗜𝗧𝗩𝗘 𝗜𝗡𝗗𝗨𝗦𝗧𝗥𝗜𝗝𝗘

  Uspešna podjetja slovenske industrije, ki podpirajo izvedbo piknika, nas prav vsako leto osupnejo s svojimi predstavitvami. Do danes smo videli že prav vse – od robotskih rok, superšportnih avtomobilov, navidezne resničnosti pa do inovacij, o katerih ne bi smeli niti slišati. A vseeno zaupamo, da nas bodo podjetja letos zopet navdušila!

  𝗜𝗡𝗭̌𝗘𝗡𝗜𝗥𝗦𝗞𝗘 𝗜𝗚𝗥𝗘

  Tisti, ki ste nas na pikniku že obiskali v preteklosti, se gotovo spomnite nepozabnih iger, ki jih vsako leto pripravimo za vas. Hitrostno vijačenje, sestavljanje stružne glave, beer balancing game in nepozabna klasika – “ugani višino, zadeni mašino” se vračajo na prizorišče!


  𝗜𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝗰𝗶𝗷𝗲 𝗼 𝗱𝗼𝗴𝗼𝗱𝗸𝘂: https://inzenirski-piknik.si

  𝗡𝗮𝗸𝘂𝗽 𝘃𝘀𝘁𝗼𝗽𝗻𝗶𝗰: https://fienta.com/veliki-inzenirski-piknik-2023 

   

  𝗗𝗮 𝗯𝗼 𝘃𝗲𝗱𝗻𝗼 𝗮𝗸𝗰𝗶𝗷𝗮…

  𝗦𝗲𝘀𝘁𝗮𝘃𝗹𝗷𝗮𝗻𝗷𝗲 𝘀𝘁𝗿𝘂𝘇̌𝗻𝗲 𝗴𝗹𝗮𝘃𝗲 (𝟭𝟲.𝟬𝟬 – 𝟭𝟴.𝟬𝟬)

  Piknik bomo že takoj po začetku otvorili z igro v čast preteklim strojniškim piknikom. Kaj sploh je lahko bolj strojniško kot tekmovanje v hitrostnem sestavljanju stare dobre stružne glave. Celotna zadeva je povsem enostavna, a vendar moramo poznati nekaj trikov, če se želimo prebiti med najhitrejše. Jih poznate?

  𝗥𝗼𝗰̌𝗻𝗶 𝗻𝗼𝗴𝗼𝗺𝗲𝘁 (𝟭𝟳.𝟬𝟬 – 𝟭𝟵.𝟬𝟬)

  Ker se želimo izogniti nepotrebnim obtožbam, da ne poskrbimo dovolj za športno udejstvovanje, smo letos za vas pripravili veliki turnir v ročnem nogometu! Tako je! Če meniš, da si tudi sam kralj vaških kafan boš brez težav premagal vseh 32 ekip in dokazal, da si najboljši slovenski inženir v ročnem nogometu!

  𝗦𝗿𝗲𝗰̌𝗲𝗹𝗼𝘃 (𝟭𝟴.𝟬𝟬 – 𝟭𝟵.𝟬𝟬)

  Ena izmed najbolj priljubljenih iger vseh piknikov, srečelov! S pomočjo partnerjev dogodka vam bomo tudi letos pripravili polne vrečke super presenečenj, ki vam bodo prišle še kako prav. In seveda, kot inženirji nič ne prepustimo naključju – prav zato pa je pri nas vsaka srečka dobitna!

  𝗡𝗮𝗴𝗿𝗮𝗱𝗻𝗶 𝗸𝘃𝗶𝘇 – 𝗮𝗹𝗶 𝗽𝗼𝘇𝗻𝗮𝘀̌ 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗻𝗲𝗿𝗷𝗲 𝗱𝗼𝗴𝗼𝗱𝗸𝗮? (𝟭𝟱.𝟬𝟬 – 𝟭𝟴.𝟬𝟬)

  Kot gotovo veste je naš dogodek poseben prav zaradi predstavitev industrije, ki potekajo na stojnicah podjetij skozi celotno trajanje dogodka. Te predstavitve niso od muh in zagotovo si zaslužijo posebno pozornost… Kviz “Ali poznaš partnerje dogodka?” pa bo nagradil vas, obiskovalce, ki boste od predstavitev odnesli največ znanja.

  𝗕𝗲𝗲𝗿 𝗯𝗮𝗹𝗮𝗻𝗰𝗶𝗻𝗴 𝗴𝗮𝗺𝗲 (𝟭𝟲.𝟬𝟬 – 𝟭𝟵.𝟬𝟬)

  Zakaj bi pil pivo na normalen način, če to ni prav nič zabavno. Pri tej igri vam bo prav prišlo znanje iz dinamike togih teles in dinamike fluidov, saj boste morali pivo balansirati na način, da ga čim prej spijete in se pri tem čim manj polijete. Brez skrbi, tudi če še niste opravili izpita iz dinamike togih teles ali dinamike fluidov, spretnost in zbranost vam bosta prišle veliko bolj prav.

  𝗣𝗶𝗻𝗯𝗮𝗹𝗹 𝘀𝗵𝗼𝘁 (𝟭𝟴.𝟬𝟬 – 𝟭𝟵.𝟬𝟬)

  Se še spomnite pinballa, ene od najbolj znanih iger vseh časov? Zagotovo ste jo že igrali v kakšnem zabaviščnem parku ali pa vsaj v digitalni obliki tistih prvih, prednaloženih Windows iger. Tokrat bomo na pikniku obujali spomine na to legendarno igro, ki se vrača v lastnoročni konstrukciji in izvedbi. Pustite se presenetiti…

  𝗛𝗶𝘁𝗿𝗼𝘀𝘁𝗻𝗼 𝘃𝗶𝗷𝗮𝗰̌𝗲𝗻𝗷𝗲 (𝟭𝟴.𝟬𝟬 – 𝟭𝟵.𝟬𝟬)

  Igra, ki nas uspešno spremlja že od prvega piknika dalje! “Sam da se neki šraufa” si misli vsak pravi strojnik. Praktično v zibelko sta nam bila dana šraufenciger ali francoz, ki ga bomo tokrat uporabili pri igri hitrostno vijačenje. Pravila so sila enostavna – tisti, ki bo najhitreje privil matico velikosti M24 na 30 centimetrov dolgo navojno palico, zmaga.

  𝗨𝗴𝗮𝗻𝗶 𝘃𝗶𝘀̌𝗶𝗻𝗼, 𝘇𝗮𝗱𝗲𝗻𝗶 𝗺𝗮𝘀̌𝗶𝗻𝗼 (𝟭𝟲.𝟬𝟬 – 𝟮𝟬.𝟬𝟬)

  Dober inženir zna s prostim očesom oceniti dimenzije izdelka na milimeter natančno. Pa ti? Si dober inženir? Tudi letos se namreč vrača naša nepozabna klasika “Ugani višino, zadeni mašino” – oceni, kako visoko je obešeno orodje. Tisti, ki bo najbolje ocenil, prejme obešeno orodje.

  𝗩𝗹𝗲𝗰̌𝗲𝗻𝗷𝗲 𝘃𝗿𝘃𝗶 (𝟭𝟴.𝟬𝟬)

  Ultimativna preizkušnja, ki bo končno povedala, kateri inženirji so najboljši – staro dobro vlečenje vrvi. Strojniki, elektrotehniki, programerji, gradbeniki… Naberite svoje ekipe in dokažite, da ste zmagovalci večne borbe, ki traja že desetletja! Dokažite, da je vaše področje inženirstva najbolj pomembno!

  𝗭𝗮𝗯𝗶𝗷𝗮𝗻𝗷𝗲 𝘇̌𝗲𝗯𝗹𝗷𝗲𝘃 (𝟮𝟬.𝟬𝟬 – 𝟮𝟭.𝟬𝟬)

  Zabijanje žebljev s kladivom je enostavno opravilo. Kaj pa če pri roki nimamo navadnega kladiva in se moramo znajti? Ravno to od vas zahteva ta igra – zabiti žebelj z improviziranim kladivom, ki bo od vas zahteval spretnosti in natančnost. Zaenkrat se pustite presenetiti, predlagamo pa, da povadite zabijanje žebljev z bolj nenavadnimi predmeti.

   

  𝗜𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝗰𝗶𝗷𝗲 𝗼 𝗱𝗼𝗴𝗼𝗱𝗸𝘂: https://inzenirski-piknik.si

  𝗡𝗮𝗸𝘂𝗽 𝘃𝘀𝘁𝗼𝗽𝗻𝗶𝗰: https://fienta.com/veliki-inzenirski-piknik-2023

   

  𝗢𝗥𝗚𝗔𝗡𝗜𝗭𝗔𝗧𝗢𝗥𝗝𝗜 𝗗𝗢𝗚𝗢𝗗𝗞𝗔

  • Inženir.SI
  • Strojnik.si
  • Študentje Strojnik.si
  • Štromar.si
  • FRIKI
  • Sile FGG
  • Združeni NTF
  • Mafija
  • ŠO FKKT

  𝗚𝗟𝗔𝗩𝗡𝗜 𝗣𝗔𝗥𝗧𝗡𝗘𝗥𝗝𝗜

  • Študentski Kampus
  • ŠOU v Ljubljani
  • Fakulteta za strojništvo UL

   

   

  info@strojnik.si | Spletna stran
  Strojnik.si v Sloveniji predstavlja vezje inženirske industrije. Predstavljamo slovensko industrijo, objavljamo zaposlitvene oglase in zanimive vsebine ter izvajamo razna tehnično-naravoslovna izobraževanja primerna za vsakogar.
  Prejšnji članekOverjam Festival 2023
  Naslednji članekPripravljalna tekma: HK SŽ Olimpija – Univerza Yale
  info@strojnik.si | Spletna stran
  Strojnik.si v Sloveniji predstavlja vezje inženirske industrije. Predstavljamo slovensko industrijo, objavljamo zaposlitvene oglase in zanimive vsebine ter izvajamo razna tehnično-naravoslovna izobraževanja primerna za vsakogar.

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.