4 ideje za izvirna in denarnici prijazna decembrska darila

Person wearing red christmas socks
Foto: cottonbro studio iz Pexels

Sezona obdarovanja je že za vogalom, tebi pa kot vsako leto spet primanjkuje idej za dobra darila, ki ne bi preveč oropala tvoje denarnice? Brez skrbi, zate smo pripravili seznam malenkosti, ki jih lahko podariš svojim najdražjim – naj bo to za Miklavževo, božično ali novoletno obdarovanje!

Vajin najljubši trenutek, ovekovečen

Izberi vajin najljubši trenutek, ki je zate pomenil nekaj posebnega. To je lahko nek prelomen dogodek v odnosu, nepozabna dogodivščina na poti ali preprosto preživeto popoldne na sosednjem griču. Svoji dragi osebi lahko daš na zelo preprost način vedeti, da ti je to ljub spomin in da ga hraniš v srcu na posebnem mestu. Če sta trenutek ovekovečila s fotografijo, jo razvij in daj v okvir. V nasprotnem primeru lahko dogodek opišeš, napišeš pesem, narišeš nekaj, kar te na to spominja. Čeprav je finančni vložek za tako darilo res minimalen, je zelo osebno in zato nosi dragoceno vrednost.

Pisane nogavice

Bodimo iskreni, dosegel si že tisto starost, ko so nogavice postale najboljše decembrsko darilo, čeprav morda ni bilo tako, ko si bil mlajši. Celo leto namreč pralni stroj marljivo žre nogavice, tiste najljubše se strgajo, morda pa ti kakšen še posebno lep par ukrade še cimer in na koncu leta je predal kar klavrn, mar ne? Glede na to, da so tvoji prijatelji najbrž v istem čolnu, poišči tiste najbolj pisane nogavice, polne smešnih likov ali animiranih kosov sadja in jih lepo zavij – voilà!

Group of friends having fun at the party near the river
Foto: bernardbodo iz iStock

Seznam vajine najljubše glasbe

Če v vajinem prijateljstvu glasba igra pomembno vlogo, je to zagotovo popolno darilo. Spomni se na vse trenutke, ki sta si jih delila – jih je spremljala kakšna posebna pesem? Kaj sta vrtela v ozadju, ko sta se pripravljala na zabave? Na katero pesem najraje plešeta? Ne zadržuj se le pri očitni izbiri in pomisli, kaj bi prijatelja na seznamu presenetilo ali spravilo v smeh: vključi pesem, ki jo naravnost sovraži ali pa neumen hit nekega osnovnošolskega poletja. Navaden Youtube ali Spotify seznam predvajanja bo že zadoščal, če želiš biti navihan, link napiši na list papirja in ga podari spravljenega v kuverti. Še korak dlje: glasbo prenesi in jo naloži na USB ključek. Ali pa zapeči na CD. Ali pa nasnemi na kaseto!

Rastline v raznih oblikah

Z rastlinami težko zgrešiš. Samo dobro moraš poznati osebo, ki jo obdaruješ. Najbolj očitna izbira: sveže rezano cvetje. Za tiste, ki so že skoraj resni vestni odrasli: trajnice. Če imaš manjši budžet in imaš tudi sam rastline doma: potaknjenci. Za tiste, ki niso vestni, a estetski: najcenejše cvetje iz cvetličarne, ki ga posušiš med listi težke knjige. Za tiste, ki so jim umrli tudi vsi kaktusi in so sedaj tarča posmeha: plastične. Ampak pozor: če je oseba iz zadnje kategorije tudi okoljevarstvena, se raje poslužuj metode suhega cvetja! Če tvoj obdarovanec ne spada v nobeno izmed kategorij, pomisli, ali morda preferira druge vrste cvetja.

Prejšnji članekV kateri slovenski kraj se splača iti pogledat praznične lučke?
Naslednji članekBrezalkoholno kuhano vino: Recept na dva načina

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.