5 nasvetov za (še) lepše pirhe

Prihaja najbolj jajčkasto obdobje leta, v katerem je zopet čas za bogate pojedine in praznično vzdušje. Velika noč je že skoraj tu, praznik veselja in upanja in pa odlična priložnost za še nekaj dodatne kreativnosti. Da pa slednjo malce spodbudimo, vam ponujamo nekaj enostavnih, pa vseeno briljantnih idej za ustvarjanje.

1. Risanje na pirhe

Pri okraševanju velikonočnih pirhov naj bodo tvoj prvi pripomoček flumastri (najbolj obstojni so seveda alkoholni). Za bolj precizne linije poskrbi za tanjšo konico, in obratno. Ustvarjamo lahko na že obarvana jajca ali pa kar na »naravna« (seveda jajčka najprej skuhamo). Za barvanje lahko uporabimo navadne barve, namenjene za barvanje pirhov, ki jih najdemo v vsaki trgovini ali pa naravne (npr. čebulne olupke), lahko pa kupimo že obarvana jajca.

Porisani pirhi
Porisani pirhi. Vir: Dom in stil
Porisani pirhi.
Porisani pirhi. Vir: Dom in stil

 

Poleg flumastrov lahko uporabimo tudi tuš in tanek čopič. Uporabimo lahko seveda različne barve, odvisno od barve samega jajca in od naših osebnih preferenc.

Porisani pirhi s tušem.
Porisani pirhi s tušem. Vir: Dom in stil

Zelo enostaven način okraševanja pirhov z risanjem je tudi uporaba voščenk, torej obarvana jajca preprosto porišemo z voščenkami in ustvarimo lastno mojstrovino.

Porisani pirhi z voščenkami.
Porisani pirhi z voščenkami. Vir: Dom in stil

2. Tudi s kredami gre

Porisani pirhi s kredami.
Porisani pirhi s kredami. Vir: Dom in stil

Letos lahko za preobrat poskrbimo s črno obarvanimi pirhi, ki niso najbolj pogosta barva. Popestrimo pa jih z risanjem/pisanjem na pirhe s kredami. Tukaj je pomembno to, da pirhe obarvamo z akrilno črno barvo in tako dobimo primerno podlago za ustvarjanje s kredami.

3. »Potetovirani« pirhi

Velikokrat si pri okraševanju s pirhi pomagamo različnimi nalepkami, ampak včasih so tako nepraktične, ker se preprosto odlepijo, se ne prepogibajo ipd. Temu se lahko izogneš tako, da pirhe dobesedno potetoviraš. Vse kar potrebuješ so začasni tatuji, ki jih sicer nanašamo na kožo. Postopek je enak – tatu »potapkaš« z vlažno krpo, da se vzorec prime na pirh in to je vse. Lahko se ustaviš pri enem tatuju ali pa polepiš celo jajce.

Tetoviran pirh
Tetoviran pirh

 

4. Uporabi lak za nohte!

Pirhi, obarvani z lakom za nohte.
Pirhi, obarvani z lakom za nohte.

Neverjetno zabavno in predvsem unikatno je barvanje pirhov z lakom za nohte. Vse, kar potrebuješ, je skodelica napolnjena z vodo, v katero zlijemo različne barve lakov, vzamemo leseno palčko, da vzorce malo premešamo in kuhano jajce zgolj potopimo v barvno mešanico. Vsako jajce je tako drugačno in unikatno.

5. Bleščeči pirhi

Tudi z bleščicami gre! Vse kar potrebuješ je tekoče lepilo, ki ga naneseš na jajce (na celo ali po odsekih/vzorcih) in po lepilu potreseš bleščice. Hitro so bleščečega rezultata.

Pirhi z bleščicami
Pirhi z bleščicami

Velika noč nam torej nudi ogromno priložnosti za ustvarjanje in še dodatno popestritev prazničnih dni!

Novinarka in urednica revije Dijak 2019

Prejšnji članekHuawei P30 Pro navdušuje z velikimi povečavami, ki jim ni para
Naslednji članekAkcija Častim pol litra tudi letos

Novinarka in urednica revije Dijak 2019

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.