Agencija za varnost prometa svari: ne vozi, ko piješ!

Veseli december in praznične zabave z roko v roki hodita z alkoholom, ki ga na takšnih dogodkih ne manjka. Na cestah pa decembra tudi ne bo manjkalo policistov, ki bodo leto sklenili s tretjo preventivno akcijo letos za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi. Do 31. decembra bodo policisti poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov na slovenskih cestah.

Že tretja akcija letos poteka v vodstvu Agencije za varnost prometa v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje ter policijo in nevladnimi organizacijami. Njihov namen je predvsem ozaveščanje ljudi, da alkohol, droge in druge psihoaktivne snovi vplivajo na našo presojo in sposobnosti ter poslabšajo možnosti za varno sodelovanje v prometu.

razbit motor, nesreča

Letos je na slovenskih cestah zaradi alkoholiziranih povzročiteljev nesreč umrlo že 31 ljudi. To je kar 11 oseb več kot leta 2018. Najpogostejši vzrok prometnih nesreč s smrtnim izidom je bila neprilagojena hitrost, tej sledi pa nepravilna smer vožnje.

razbito steklo

7. decembra se je na Kongresnem trgu v Ljubljani odvil dogodek, katerega glavna tema je
bilo ozaveščanje o vplivu alkohola in prepovedanih snovi na vožnjo. Vožnja pod vplivom alkohola je bila simulirana z izkustvenimi napravami kot je na primer vrtavka, z očali za simulacijo akoholiziranosti ter z naletno tehtnico.

 

5 stereotipov o vožnji pod vplivom alkohola

Prometne nesreče pod vplivom alkohola imajo lahko grozovite posledice, ki jih nosiš s seboj celo življenje. Zato ne vozi, ko piješ.

Prejšnji članekDružbeni problemi, ki pestijo moške (1. del)
Naslednji članekČiščenje hladilnika je nujno zlo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.