Ali res potrebujemo lip fillerje?

Živimo v družbi, v kateri je normalno, da lahko »popravimo« vse, kar nam na našem telesu in obrazu ni všeč. Leta nazaj je to vključevalo predvsem diete in telovadbo, danes pa jima družbo delajo raznorazni kozmetični popravki.

Včasih so na razne injekcije hodile predvsem premožnejše starejše ženske, da bi si zgladile gube in se znebile celulita. Danes se špikajo dvajsetletnice, mlada dekleta, ki bi morala biti na vrhuncu svoje lepote. Zakaj se to dogaja?

Odgovor je zagotovo večplasten. Če se ozremo na zgodovinska obdobja, lahko vidimo, da se je ideal ženske lepote skozi zgodovino ves čas spreminjal. Tudi naše prednice so počele marsikaj, da bi se mu približale, od steznikov do stradanja in pudranja. Toda lepotna industrija in kirurgija sta danes vse skupaj priepljali v novo dimenzijo.

Kylie Jenner

Današnji lepotni ideal

Če večina deklet »popolno postavo« z ravnim trebuhom in izbočeno zadnjico še vedno dosega predvsem s pomočjo prehrane in fitnesa, je pri obrazu in prsih drugače. Ustnic in prsi se nabildati pač ne da, ker gre tukaj izključno za genetiko. Dekleta z majhnimi prsmi in drobnimi ustnicami imajo pač to nesrečo, da so se znašla v obdobju, v katerem to ni in. Nekatere punce se s tem nikakor ne morejo sprijazniti.

Lepotni posegi niso poceni zadeva, pa tudi popolnoma varni ne. Internet je poln slik in zgodbic o tem, kaj vse lahko gre narobe pri operaciji prsi (infekcije, premikanje vsadkov, vidne brazgotine itd.). Da ne govorimo o dekletih, ki so si povečala ustnice in to odločitev na koncu obžalovala, saj so bila nezadovoljna z rezultatom.

Kim Kardashian West
Vir: imdb

Tveganja in zakaj to počnemo

Rezanje, injekcije in raznorazni vsadki niso hec. Lahko pride do zapletov, veliko denarja lahko gre v nič in rezultat bo morda drugačen od pričakovanega. Predvsem pa bi se vsako dekle, ki namerava na lepotni poseg, moralo vprašati, zakaj to počne. Da bi bila bolj podobna puncam z Instagrama? Da bi se moškim zdela zapeljivejša? Ker to zdaj počnejo vsi?

Vsak posameznik je unikaten, ker ni nikogar, ki bi izgledal enako. Razen v primeru, da imaš enojajčno dvojčico, ni nikogar, ki bi imel tvoje ustnice, obraz ali telo. Ali res hočeš plačati za to, da ti bo vzeto to, kar je na tebi unikatnega?

Članek je osebno mnenje avtorice.

Prejšnji članekVlaknine: kaj, zakaj in koliko
Naslednji članekSvetovni pokal v alpskem smučanju: Mikaela Shiffrin znova navdušuje, Slovenke tokrat brez finala

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.