Bizarni svetovni prazniki – 1. del

Misliš, da je danes običajen dan? Raje preveri na internetu, saj je že skoraj vsak dan v letu rezerviran za enega ali več vse bolj bizarnih »praznikov«. Predstavljamo ti seznam štirih norih posebnih dni, ki naj te nasmejejo na zadnji dan v letu.

Svetovni dan špagetov

Kaj imamo vsi radi? Hrano, je res? Če se Slovenci že ne moremo zmeniti, ali je to pašta, so to testenine ali makaroni, vsaj špagete razumemo vsi. Če si tudi ti pristaš špagetov, bodi pozoren na 4. januar, svetovni dan špagetov, ko si jih enostavno moraš skuhati.

Dan poljubljana rdečelascev

Poznaš koga z naravno oranžnimi lasmi? Presenetljivo dejstvo je, da rdečelasci predstavljajo le okoli 2% svetovne populacije. 12. januar je odličen dan, da komu izmed teh s poljubom izkažeš ljubezen. Opozorilo: Ed Sheeran je žal zaseden.

Svetovni dan nagega vrtnarjenja

Med mladimi je malo takih, ki vzamemo v roke motiko in se odpravimo na vrt. Stik z naravo pa je zelo koristen, saj na več načinov umirja telo. Med drugim je dokazano, da se v naravi zniža nivo stresnih hormonov, da telo lažje absorbira kisik in da naravna svetloba ureja biološko uro. Če si poleg tega še nag, pa je učinek toliko večji. Izkoristi prvo soboto v maju in preseneti svoje sosede na svetovni dan nagega vrtnarjenja. #freethenipple #povežiseznaravo

via GIPHY

Mednarodni dan kave

Dan, s katerim imamo študentje poseben odnos. Prvi dan študijskega leta, torej začetek novih dogodivščin, a tudi manj popularnega učenja. Pri slednjem na pomoč velikokrat pokličemo skodelico kave, ravno zato je 1. oktober super dan za praznovanje te magične tekočine.

Počakaj še na več delov članka Bizarni svetovni prazniki, saj je takih praznikov še OGROMNO. 😉

 

Prejšnji članekNaredi svojo praznično pijačo!
Naslednji članekKaj turisti menijo o Sloveniji?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.