Brezplačni prevoz za študente in dijake tudi letos

Brezplačni prevoz za študente in dijake
Brezplačni prevoz za študente in dijake Foto: on sz

Brezplačne vozovnice poleti bodo aktualne tudi v letu 2022. Ministrstvo za infrastrukturo je s sklepom avtomatsko podaljšalo veljavnost junijskih subvencioniranih mesečnih vozovnic za študente in dijake. Brezplačne vozovnice za poletje 2022 bodo veljale do 31. avgusta 2022.

Brezplačne vozovnice za študente in dijake

Ministrstvo za infrastrukturo tudi v tem šolskem oziroma študijskem letu brezplačno podaljšuje veljavnost subvencioniranih mesečnih vozovnic za dijake in študente v poletnih mesecih, kar jim v tem času omogoča brezplačno koriščenje javnega potniškega prometa na območju cele Slovenije v poletnem času.

»Na ta način želi država mlade vzpodbuditi k uporabi javnega potniškega prometa in jim olajšati opravljanje obveznosti v času počitnic. Upravičenci pa na ta način lahko koristijo brezplačne vozovnice tudi za izlete, športne aktivnosti ali denimo prevoz na delo, ki ga mnogi opravljajo v poletnih mesecih,« so zapisali ob podaljšanju brezplačnih vozovnic za poletni čas 2022.

Avtomatsko podaljšanje mesečnih subvencioniranih vozovnic se bo izvedlo v sistemu IJPP (Integrirani javni potniški promet) in bo za upravičence brezplačno.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNatečaj za najboljše magistrsko delo na temo trajnostne energije
Naslednji članekS 16-palčnim prenosnikom Huawei spreminja delovno okolje

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.