Dijaški dom Črnomelj, tri četrt milijona za sanacijo stavbe

Dijaški dom Črnomelj bo saniran
Dijaški dom Črnomelj bo saniran Foto: on obcina crnomelj

Dijaški dom Črnomelj je prejel novico, ki se jo je nadejal že kar nekaj časa. Vlada Republike Slovenije je na včerajšnji seji uvrstila projekt sanacije stavbe nekdanjega dijaškega doma Črnomelj v veljavni Načrt razvojnih programov 2022-2025. S tem je tudi prerazporedila sredstva v proračunu države za leto 2022, a v prispevku je pomen na dijaškemu domu Črnomelj.

Vlada določila projekt sanacije stavbe dijaškega doma

Vlada Republike Slovenije je na včerajšnji seji Odbora za državno ureditev in javne zadeve v veljavni Načrt razvojnih programov 2022-2025 uvrstila nov projekt – Sanacija stavbe bivšega dijaškega doma Črnomelj. Projekt je bil izbran na podlagi Javnega poziva za sofinanciranje nujnih programov na področju kulture za leto 2022.

Sanacija vključuje izvedbo potresne sanacije objekta, ureditev sanitarij v objektu in popolno rekonstrukcijo 1. nadstropja stavbe. S tem posegom bodo zagotovljeni osnovni pogoji, da lahko Občina Črnomelj nadaljuje s projektom ureditve prostorov knjižnice, postavi dvigalo in nadaljuje z obnovo prostorov. Vrednost investicije je 792.081,60 evrov, od tega bo Ministrstvo za kulturo zagotovilo, 324.623,60 evrov, Občina Črnomelj pa 467.458,00 evrov.

Že lani sta črnomaljski župan Andrej Kavšek in direktor podjetja TGH Stjepan Jarnević podpisala pogodbo za sanacijo stavbe bivšega Dijaškega doma Črnomelj. Takrat je šlo za preureditev sanitarij v objektu, statično ojačanje stavbe in ureditev prvega nadstropja za potrebe OŠ Milke Šobar – Nataše. Vrednost projekta je bila približno 780 tisoč evrov.

Urednik portala Student.si

VIRgov.si
Prejšnji članekZnano, kdaj bo izplačana državna štipendija!
Naslednji članekDan boja proti steklini: Eno zdravje, nič smrti!
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.