Dobrodelnost Chiare Ferragni in Fedeza

Italijanska podjetnica, blogerka in influenserka Chiarra Ferragni je skupaj s svojim možem, raperjem Fedezom, zbrala več kot štiri milijone evrov. Z denarjem so v bolnišnici San Raffaele v Milanu v pičlih dvanajstih dneh zgradili nov oddelek za intenzivno nego.

Par je denar začel zbirati 9. marca; sama sta na račun na začetku položila sto tisoč evrov. Čez pet ur je na računu že bil milijon. Približno dvesto tisoč ljudi je darovalo po pet evrov in več. Skupno so zbrali 4.292.270 evrov.

I Ferragnez

Ferragnijeva in Fedez sta sodelovala tudi v projektu Milano aiuta, ki pomaga starejšim in ljudem v finančni stiski. Skupaj z drugimi prostovoljci sta tako dostavljala zaboje sadje, zelenjave in druge hrane.

Fedez in Chiara sta poleg tega redno zabavala milijone svojih sledilcev. Ob večerih sta ob oknu svojega stanovanja v enemu izmed stolpnic z luksuznimi stanovanji Hadid prirejela koncerte. Fedez se je povezal s številnimi glasbeniki, kot so Emma, Francesca Michielin in Andrea Bocelli. Par je svoje sledilce zabaval tudi s posnetki svojega sina Leona.

I Ferragnez
Chiara ima dvajset, Fedez pa deset milijonov sledilcev na Instagramu.

Kdo sta Chiara Ferragni in Fedez?

Spoznala sta se na večerji s skupnimi prijatelji, nato pa je Fedez Chiaro omenil v pesmi Vorrei ma non posto. Par se je začel skupaj pojavljati v javnosti leta 2016. Zaročila sta se spomladi leta 2017 med Fedezevim koncertom v Veroni, poročila pa jeseni naslednje leto na Siciliji. Marca leta 2018 se jima je rodil sin Leone. Družina živi med Los Angelesom in Milanom.

Medtem ko je Fedez originalno iz Rozzana blizu Milana, je Ferragnijeva rojena v Cremoni. Fedez je svoj prvi album Penisola che non c’è izdal leta 2011, dve leti kasneje pa je podpisal pogodbo s Sony Music. Bil je tudi sodnik na italijanskem X Factorju. Medtem ko so se njegove prve pesmi osredotočale na družbene in politične probleme, se na njegovih kasnejših albumih pojavlja veliko duetov, ki pogosto govorijo o ljubezni. Fedez je sodeloval z glasbeniki, kot so Mika, Francesca Michelin, skupina 883, Noemi, Elisa, J-Ax in Malika Ayane.

J-AX & Fedez - Vorrei ma non posto (Official Video)

Chiara Ferragni je začela pisati modni blog The Blonde Salad leta 2009. Njen uspeh je bil neverjetno hiter: čez dve leti je njen blog imel dvanajst milijonov obiskov na mesec. Takrat je Chiara še študirala pravo na univerzi Bocconi v Milanu; študij je kasneje opustila, da bi se posvetila karieri. Ferragnijeva se je slikala za Guess, leta 2015 pa se je kot prva blogerka pojavila na naslovnici španske različice revije Vogue.

Chiara ima svojo linijo oblek, čevljev in modnih dodatkov Chiara Ferragni Collection. Obstaja tudi Barbie, ki izgleda kot Chiara. Leta 2016 je Ferragnijeva postala obraz znamke Pantene, leto kasneje pa je dosegla deset milijonov sledilcev na Instagramu. Takrat je za sponzorirano objavo lahko zaslužila 11.000 evrov. Istega leta je kreirala spodnje perilo za Intimissimi in odprla prvo fizično trgovino svoje znamke v Milanu. Footwear News jo je leta 2018 imenoval za eno najbolj vplivnih mater na svetu.

I Ferragnez

Prejšnji članekAstronomi posneli neverjetno »srečno« fotografijo Jupitra
Naslednji članekOtroke ima okoli 6 % slovenskih študentov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.