Dolores Kores postala nova v.d. direktorica Urada RS za mladino

Na 19. redni seji vlade, ki je potekala 4. junija, je vlada sprejela odločbo, da se Tina Kampla razreši s položaja direktorja Urada Republike Slovenije za mladino. Njegovo mesto je kot vršilka dolžnosti prevzela mag. Dolores Kores.

Urad za mladino je posvečen interesom mladinskega sektorja in dela. Skrbi za sprejemanje ukrepov, ki urejajo položaj mladih v Sloveniji. Ureja potrebe in interese mladih, deluje pa že od leta 1991, in sicer kot organ v sestavi Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Poslušaj mladino.

Skrbi za mladinske politike, zagotavlja finančno podporo mladinskim programom in pa tudi spodbuja raziskovalno delo na področju mladine. Zelo pomembna je tudi njegova dejavnost na področju urejanja položaja mladih, npr. pri zasvojenosti in socialni izključenosti.

Mag. Dolores Kores je diplomirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani, magistrirala na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Prav tako ima opravljen MBA študij na Poslovni šoli IEDC na Bledu.

Mladi nismo problem, mi smo rešitev.

Ima več izkušenj z delom z mladimi. Med leti 2005 in 2010 je namreč vodila več evropskih projektov na področju zaposlovanja ranljivih skupin, med katere spadajo tudi mladi. Prav tako je aktivno sodelovala v mladinskih organizacijah.

Delovala je tudi na področju socialnega podjetništva in bila direktorica prve turistične agencije v Sloveniji, ki je specializirana za razvoj turističnih storitev za invalide. Leta 2019 pa je prevzela vodenje Zavoda za šport, kulturo, turizem in mladino Novo mesto.

Urednica revije Študent

VIRRepublika Slovenija GOV
Prejšnji članek6 pogostih mitov o vinu: katero vino h kateri jedi, pri kateri temperaturi ga postreči …
Naslednji članekV Belgiji bodo bari imeli »pomagalne urice«

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.