Edini gost luksuznega hotela v Barceloni

Daniel Ordoñez že od marca sam živi v hotelu W Barcelona, ki ga domačini zaradi oblike kličejo Hotel Jadro (Hotel Vela). Ordoñez je industrijski inženir, ki je odgovoren za vzdrževanje hotela. Njegova naloga je, da vsak dan odpre 1400 pip. Voda mora skozi vsako teči vsaj pet minut, kar mu vzame cel dan. To je potrebno, da bi se izognili širjenju legioneloze, tipa pljučnice.

Zaradi koronavirusa je Ordoñez zadnja dva meseca edini stalni gost hotela. Ko so hotel marca morali zapreti, se je strinjal, da se bo v njem izoliral in ga vzdrževal. Inženir živi v 24. nadstropju, od koder ima čudovit razgled na mesto, plaže in Sredozemsko morje. Ordoñez priznava, da je pričakoval, da bo njegovo bivanje v hotelu trajalo približno dva tedna. Namesto tega ima čudovit, a osamljen pogled na morje že osem tednov in ga bo očitno imel še nekaj časa.

Hotel W
Hotel W

Marsikomu bi se zdelo tavanje po zapuščenih hodnikih, opazovanje praznih prostorov in samotno večerjanje strašljivo, a Ordoñezu se ne. Inženir ima na obrobju Barcelone sicer hišo, a pravi, da mu je hotel že pred pandemijo bil drugi dom. Situacija, v kateri se je znašel, potrjuje, da mnoga podjetja, ki so sicer prenehala delovati, še vedno potrebujejo vzdrževanje svoje infrastrukture.

W Barcelona Hotel

Hotel W je eden izmed najbolj luksuznih hotelov v prestolnici Katalonije. Zgrajen je bil leta 2009, visok je skoraj 99 metrov, ima 29 nadstropij, 473 sob, 67 suit in običajno 400 zaposlenih. Stoji na plaži v soseski Barceloneta, na terasi ima bar, ponaša pa se tudi s fitnesom, spajem, zunanjimi in notranjimi bazeni, plažami, restavracijami, plesiščem in mnogimi terasami. Nekoliko spominja na Burj Al Arab v Dubaju. Ena noč v Jadru lahko stane do 13,500 €.

Barcelona
Barcelona je lani imela skoraj 12 milijonov obiskovalcev.

Situacija v Španiji

Španija ima eno najvišjih števil smrtnih žrtev zaradi koronavirusa v Evropi; umrlo je že več kot 27.000 ljudi. Ta mesec je vlada začela počasi sproščati ukrepe; v tako imenovano novo realnost bi se Španija po besedah predsednika vlade Pedra Sáncheza naj vrnila do konca Junija. Ni pa znano, kdaj si bo španska turistična industrija, ki predstavlja kar 12 % ekonomije, opomogla od izgube. Trenutno morajo tujci, ki pridejo v Španijo, za dva tedna v karanteno.

VIRThe New York Times
Prejšnji članekNarodni dom v Trstu ob stoletnici požiga spet Slovencem
Naslednji članekTop 5 anime serij za začetnike

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.