Harry Styles osvojil Dunaj, kjer so ga zasuvali z rožami: Reportaža s koncerta

Harry Styles je s koncertom na Dunaju navdušil oboževalce
Harry Styles je s koncertom na Dunaju navdušil oboževalce Foto: on planetradio

Britanski pop zvezdnik Harry Styles, ki je trenutno na turneji Love On Tour, je 8. julija nastopil na Dunaju. Mesto mu ni tuje, saj je na Dunaju nastopil že prejšnje leto, ko je razprodal areno Stadthalle, ki sprejme 16.000 obiskovalcev. Tokrat pa je za svoj nastop izbral nekoliko večji stadion Ernst Happel in tako razveselil približno 60.000 oboževalcev.

Harry Styles navdušil z izborom oblačil

Občinstvo je ogrela otvoritvena skupina Wet Leg, ki je znana po svojem singlu Wet Dream. Koncert Harryja Stylesa se je začel s pesmijo Daydreaming, ki sta ji sledili uspešnici Golden in Adore You, njegov prihod pa so oboževalci pozdravili z navdušenjem. Občinstvo je bilo navdušeno nad njegovim videzom, saj je za svoj nastop izbral vijoličen brezrokavnik z bleščicami ter hlače z zelenimi bleščicami. V primerjavi z lanskoletnim dunajskim nastopom se je namreč oblekel veliko bolj drzno, saj so takratne kariraste hlače in bela majica predstavljali bolj diskreten videz.

 

Zadeli so ga tudi v obraz

Med samim nastopom oboževalci zvezdnike pogosto obmetavajo z najrazličnejšimi predmeti, zato tudi Harry ni izjema.

Harry Styles znotraj stadiona Stadthalle, ki privablja največje svetovne zvezdnike
Harry Styles znotraj stadiona Stadthalle, ki privablja največje svetovne zvezdnike

Izmikanje predmetom, ki »priletijo« na oder, mu ni tuje, saj so oboževalci vanj metali že vse, od telefonov do piščančjih medaljonov. Tokrat pa je njegov obraz zadel neznan predmet, ki mu je »priletel« v oko.

Zvezdnik se je zdrznil in za trenutek ustavil, a je svoj nastop nadaljeval brez večjih težav. Na incident se prav tako ni burno odzval, kar je občudovanja vredno, saj tudi med neprijetnimi dogodki ohrani mirno kri.

Na oder so »leteli« različni predmeti

Oboževalci so med Harryjevim koncertom na oder metali zastave, klobuke in pernate šale, ki si jih med nastopom pogosto nadene. Med pesmijo Grapejuice pa so zvezdnika zasuli z najrazličnejšimi vrstami rož, ki so na odru pristale v trenutku, ko je Styles zapel »I was on my way to buy some flowers for you«. Pevec pa je pozneje rože pobral in jih razdelil med občinstvo.

Harry Styles
Harry Styles

Predanost oboževalcev

To, da nekateri oboževalci čakajo pred stadionom več kot 24 ur pred samim koncertom, ni nobena skrivnost. Noč namreč preživijo pred areno, da bi si zagotovili mesto v prvi vrsti. Številni pa pripotujejo iz oddaljenih držav, da bi si lahko ogledali Stylesov nastop. Zato oboževalci, ki so prišli na nastop na Dunaju, iz Združenega kraljestva, Portugalske in Španije, niso nobena redkost. Obiskovalci koncerta pa skušajo s svojo izbiro oblek čim bolj posnemati Harryjev stil oblačenja, zato so bleščice, široke hlače, klobuki in pernati šali obvezni del garderobe oboževalcev.

Projekti oboževalcev

Oboževalci so kar nekaj časa čakali na nekdanjega člana zasedbe One Direction
Oboževalci so kar nekaj časa čakali na nekdanjega člana zasedbe One Direction

Prav posebno vzdušje na koncertih Harryja Stylesa vsekakor pričarajo oboževalci, ki imajo že vnaprej pripravljene različne projekte. Obstaja poseben čar v tem, da celotna arena prižge luči na svojih telefonih, kar naredi nastop bolj emocionalen. Tako so se luči na telefonih prižgale med ganljivo pesmijo Fine Line, kjer je bilo čutiti čustven naboj. Harry pa je za nekaj trenutkov nehal peti in dal priložnost občinstvu, da odpoje del pesmi.

Med debitantskim singlom Sign of the Times pa so bile luči na telefonih v barvah mavrice. Ritem pa so luči dodale pesmi Keep Driving, ki so se prižigale in ugašale glede na melodijo.

Pesem Matilda, za katero je bila navdih knjiga Roalda Dahla in v njej prikazana vzgoja, govori o tem, da je treba v življenju »izpustiti« stvari, ki ti povzročajo bolečino. Med Matildo je tako občinstvo v zrak izpustilo s helijem napolnjene balone, ki so bili v obliki srca. Harry pa je svoj nastop zaključil z uspešnico Kiwi, med katero je prišlo do vodnega obračuna med njim in oboževalci.

Harry Styles koncert
Harry Styles koncert

Junior novinar

Prejšnji članekRecepti za rum koktajle, ki so hitro postali hiti letošnjega poletja
Naslednji članekKokice s karamelo: Kako pripraviti najboljšo karamelno pokovko?
Monika Martinc

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.