Hvala vsem trgovcem, zdravstvenikom in drugim za delo v kriznih razmerah

Od izbruha koronavirusa naprej smo kar nekaj časa zadevo spremljali od daleč in bili potihem pripravljeni na njegov prihod, zdaj pa nas je virus dosegel in zadeva je postala resna. Ogroženi smo vsi, mi in vsi naši. Zdaj smo previdni, kolikor se le da. Nekaj nas je, ki imamo možnost opravljati delo od doma. Marsikdo pa te možnosti nima in je bolj izpostavljen potencialni okužbi z virusom. Zaprte so knjižnice, muzeji, galerije, kinematografi, šole, vrtci in faksi. V grobem to pomeni, da smo lahko tisti, ki spadamo v eno izmed teh skupin, doma. Kaj pa tisti, ki nam omogočijo možnost, da smo lahko doma? Zaposleni v trgovinah, zaposleni v zdravstvu, samozaposleni, natakarji, vozniki, poštarji … Za nas se žrtvujejo prav tako, kot so se pri Fukushimi žrtvovali starejši, ki so delali v radioaktivnih razmerah, da ne bi zboleli mladi.

Tistim v trgovinah

Hvala za polne police hrane, ki je večina od nas ne bo porabila, ker smo si je nabrali čisto preveč.
Hvala za lep odnos do stranke, čeprav je živčnost na visokem nivoju.
Hvala, ker kljub grožnji ostajate na svojih mestih in nam kažete, da morda pa le ni vse tako hudo.
Hvala, ker se lahko na vas vedno zanesemo in vas čisto premalo cenimo.
Hvala, ker trpite dolge vrste čisto nabasanih vozičkov.
Hvala še enkrat. Ker te besede ne slišite vedno iz srca.

Vsi, ki pa hodite v trgovino in nabirate zaloge pa imejte v mislih, da so tudi oni ljudje in nimajo enakih možnosti kot nekateri. Ostati doma pač ne morejo, ker nam trgovine omogočajo osnovne življenjske potrebščine in so zato odprte tudi v najhujših razmerah. Upam, da iz tega pridemo boljši kupci in jim bomo to zahvalo izkazovali vsak dan, ne samo ko zagusti.

Hvala trgovci in trgovke!

Trgovine

Samozaposlenim

Restavracije so bolj prazne. Lokali so bolj prazni. Dostave je več kot prej (upam). Če vas že država ne obožuje, vam povem, da vas obožujemo vsi ostali. In to si naši bralci zapomnite, ko boste naslednjič rabili plin ali popravilo hladilnika, naročili hrano v restavraciji, kavico v lokalu in vse ostalo. Medtem ko se drugi izogibajo stika z ljudmi, morajo espejevci živeti prav od tega. Zato hvala vam, ker ste carji in carice.

Ko bo krize konec, naj bodo napitnine večje in stranke bolj prijazne. Upam, da ugotovimo, kako velik del družbe ste samozaposleni. Tako velik, da na vas država velikokrat pozabi. Obožujemo vas.

Hvala Super Posameznik (S. p.)

Tistim v restavracijah, lokalih, prometu …

Večina vas je še odprtih. Zakaj, pa ne vemo. Ko pride december, se v gručah zvalimo v restavracije, čeprav bi to lahko počeli doma. Premalo cenimo trud kuharjev, ki nimajo časa niti za svoj obrok. Upam, da si zdaj lahko privoščiš dva. Ko bo konec grožnje daj natakarju dvojno napitnino, zaslužil si je, ker mu nekaj časa nisi težil. Hvala dostavljalec, ker mi prineseš, ko sam nočem po hrano. Vozniku avtobusa in vlaka pa hvala, ker nas še vedno prevažate iz enega konca na drugega.Hvala tistim za okencem na banki, bencinskih servisih in pošti. Hvala poštarju, ki mi prinese pošto, pa čeprav je to položnica. Omeniti gre tudi vse, ki delajo v tovarnah, ki se še niso zaprle in gospodarstvo poganjajo naprej, kolikor se le da v teh razmerah.

Hvala natakar in natakarica.
Hvala kuhar in kuharica.
Hvala dostavljalec in dostavljalka.
Hvala voznik in voznica javnega prometa.
Hvala bankir in bankirka.
Hvala poštar.

Kuhar

Tistim v zdravstvu

Vsak dan slišimo o poraznih razmerah v zdravstvu, o živčnih administratorkah in medicinskih sestrah, o hitečih zdravnikih in ostalem osebju. Kaj pa slišimo sedaj? Tisto, kar bi oni mogli poslušati skozi celo leto. To so pohvale in zahvale. Posebej v tem času, ko vsakemu grozi, da zboli. Rabil boš pomoč zdravstva in nič drugega.

Hvala varnostniku na vhodu, ki pomaga, če se izgubimo.
Hvala administratorki, ki nas prijazno sprejme v ambulanto.
Hvala medicinski  sestri, ker si pač kraljica.
Hvala medicinskemu bratu, ker si pač kralj.
Hvala zdravniku, ker narediš vse v svoji moči, da ozdravimo.
Hvala tistim, ki niste na prvi bojni liniji, ampak skrbite za nemoten potek vsega. Vi veste, kdo ste. Najboljši ste.
Hvala osebju v lekarnah, ker svetujete in nam z nasmehom pomagate.
Hvala reševalec, ker si me varno in hitro pripeljal do ustanove.

Hvala zdravstvo in srečno!

Medicina

Ostani doma

Panika ni potrebna, čeprav je stvar resna. Ostani doma in ne ogrožaj sebe in ostalih. Bodi vesel, da si lahko doma in glej filme, beri knjige, pogovarjaj se, igraj igrice, božaj psa, pokliči starega prijatelja, pospravi sobo. Ostani doma in ostani zdrav.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNajboljše igre za telefon, ki so na voljo brezplačno
Naslednji članekEkipa kitajskih zdravnikov prispela na pomoč v Italijo

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.