Ime leta 2019 je …

Tadej Kobal. Njegovo ime so razglasili na slovesnosti v Ljubljani, izglasovali pa so ga poslušalci radia Val 202. Študent Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani ter prostovoljec si je naziv prislužil s pomočjo pri ustanovitvi knjižnice v Slapu pri Vipavi. Knjižnica deluje v okviru projekta Popoldan na Slapu in gre za del programa Popoldan na cesti, ki ga je Škofijska Karitas Koper že pred leti namenila otrokom in mladostnikom.

Kdo so bili finalisti?

Za ime leta je bil Tadej Kobal izbran med finalisti, ki so jih poslušalci Vala 202 med letom izbirali za imena posameznega meseca.

Imena posameznih mesecev so bili Igor Cesarec, Aljaž Verhovnik, Mirjam Hadalin Makuc, Adrijana Mavri, Igor Cesarec, Tadej Kobal, Ninna Kozorog, Aleš Štrancar, Anita Šumer, Ana Petrič, Mihael Tomše, Katja Grünfeld, Iva Ramuš Cvetkovič, Igor Paldauf in Andrej P. Škraba. Vsi so s svojimi najrazličnejšimi dejavnostmi prispevali k boljšemu življenju Slovencev in Slovenk.

Nova knjižnica

Nova knjižnica v Slapu pri Vipavi je bila ustanovljena po dolgih 100 letih premora brez knjižnice v majhni vasi. Do sedaj so zbrali že več kot 3500 knjig. Prvotno je bila namenjena otrokom, a se v njej z veseljem zbirajo tudi odrasli. Temelji na prostovoljstvu ter zaupanju. Vsak mora knjigo vrniti sam, ne priganja ga prav nihče.

Tadej Kobal …

… je srednjo šolo končal v Ajdovščini, nato pa se vpisal na politologijo na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Poleg politiki se zelo rad posveča prostovoljstvu, dejaven pa je bil tudi v evropskem mladinskem parlamentu.

Je izstopajoč posameznik, ki je pripomogel k vzpostavitvi knjižnice v zelo majhnem kraju ter je s tem lahko zgled številnim mladim.

Prejšnji članekBrexit se bo končno zgodil
Naslednji članekIdeje za popoln prazničen makeup

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.