Indijski študenti med izpitom morali imeti škatle na glavi

Potem, ko so v javnost prišle fotografije študentov, ki na glavah nosijo kartonaste škatle, da ne bi mogli prepisovati od sosedov, se je šola v Indiji opravičila.

Bhagat Pre-University College v indijski zvezni državi Karnataka, je minulo sredo izvedla poskusno izvedbo novega ukrepa, je povedal vodja šole M. B. Sateesh. Uslužbenec šole je za objavo na Facebooku fotografiral študente, ki so sedeli v vrstah, glave pa so jim zakrivale kartonske škatle. Sprednji del škatel je bil izrezan, kar je omogočilo študentom, da vidijo svoje mize in izpitne liste, vendar je omejilo njihov vid.

Po tem se je šola soočala s široko kritiko na družbenih medijih. Indijski šolski minister S. Suresh Kumar je v tvitu dejal, da je bil poskus šole nesprejemljiv.

Sateesh je povedal, da je bilo preizkušanje neobvezno. Starše so vnaprej obvestili in vključeni so bili le učenci z odobritvijo staršev. Od 72 študentov, ki so tisti dan opravljali izpite, jih je 56 sodelovalo v poskusu s škatlami.

V zadnjih letih je bilo v Indiji več škandalov prepisovanja. Eden izmed izrazitih v letu 2015 je bil, ko so starši svojim otrokom skozi okna šole dajali plonk lističe.

Starši so svojim otrokom dajali plonk lističe
Vir: CNN

V Indiji je izobraževanje zelo cenjeno. Večini prebivalstva bi lahko predstavljalo izhod iz začaranega kroga revščine. Vendar to pomeni tudi, da je veliko študentov pod velikim pritiskom. Ne le, da opravijo izpite, temveč tudi, da za vsako ceno presežejo pričakovanja staršev. V začetku tega leta si je 19 študentov v južni indijski zvezni državi Telangana po objavi rezultatov izpita vzelo življenje.

VIRCNN
Prejšnji članekTop jakne za prehodno obdobje
Naslednji članekOljčno olje za zdravje in lepoto

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.