Januarskih šest na J!

Prvi mesec v letu. Za nekatere pester, za druge bolj umirjen. Za nekatere čas novih idej, za druge starih navad. Na eni strani zemlje sneg, na drugi sonce, vmes pa vse ostalo.

Ob misli nanj se mi poraja misel o tem, kateri so top izdelki oz. pojmi tega meseca. Spodaj si poglej januarskih 6 izbranih uporabnih besed za 6 črk v imenu januar.

1. Jabolko.

Veliko ljudi se strinja, da eno jabolko na dan zares odžene zdravnika stran. Jabolka vsebujejo razne vitamine, vlaknine in železo, ki jih telo potrebuje za delovanje. Vsebujejo tudi sadni sladkor, ki te lahko zjutraj dobro zbudi. Poleg tega pa ne vsebujejo maščob. A pazljivo – njegova semena so sicer ne nevarna, če jih pogoltnemo, ob prežvekovanju pa se iz njih lahko izloči strupena snov cianid.

2. Judo

Judo.Judo je borilna veščina, ki je temelji na načelu najboljše izrabe energije. Za sabo ima ogromno idej in principov, ki ga postavljajo med najbolj intelektualne športe. Njegovo prakticiranje te obogati z disciplino, logičnim razmišljanjem, seveda z močjo in praktičnim znanjem. Veščine, ki pridejo prav med izpitnim obdobjem.

 

3. Jezero

Ponekod v Sloveniji v hladnejših mesecih zapade sneg, nekje celo zamrznejo površine jezer. To je magičen prizor, ki marsikoga zelo privlači. Vendar ledu ni zaupati. Če se želite sprehajati ali drsati na jezeru, se prepričajte, da je led dovolj debel in trden.

  1. Joga.

    Joga.

Ena izmed najbolj priporočljivih vadb, ki vpliva na celo telo, je joga. Znano je, da se ob izvajanju dobro raztegnejo mišice in sprosti um. Redna vadba lahko izboljša gibljivost, poveča telesno moč in vpliva na osebno rast ter notranji mir. Je preprosta aktivnost za vsakodnevno sprostitev.

5. Jok.

Naravno pravilo je, da vedno vlada ravnovesje. Kjer je dan, je tudi noč in kjer je smeh, je tudi jok. Vendar pa jok ni samo znak žalosti. Včasih je, na primer, ko te zlomi izpitno obdobje ali pa ko se zgodi kakšna nesreča. Včasih pa je znak neizmernega veselja ali ljubezni. Ne glede na vzrok, pusti si jokati. Solze niso znak šibkosti, ampak odraz počutja. Če tvoje telo čuti potrebo po izločanju solz, mu zaupaj, lažje ti bo.

  1. Jazz.

Ameriška glasbena zvrst iz začetka 20. stoletja, ki ima vpliv na naše možgane. Ni naključje, da ga ljudje radi poslušajo ob učenju. Jazz stimulira možgane in jih obenem sprošča. Ta glasba pozitivno vpliva na koncentracijo, sproščanje, spomin in celo krvni pritisk.

via GIPHY

 

Prejšnji članekHrana, naš pogon
Naslednji članek6 nasvetov za produktivno učenje

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.