Kaj se dogaja s proizvodnjo piva Corona?

Odkar je bila razglašena pandemija, se na področju gospodarstva dogajajo velike spremembe, ki jih večina podjetnikov ni prav nič vesela. Med gospodarskimi »žrtvami« je tudi podjetje Grupo Modelo, proizvajalec famoznega Corona piva. Proizvodnja se je uradno prekinila zaradi preventivnih ukrepov mehiške vlade, saj pivo spada med ne-esencialne dobrine, v državi pa dovolijo samo opravljanje dejavnosti, ki zagotavljajo esencialno potrebne dobrine. Isto podjetje sicer proizvaja še dve znamki piva, Modelo in Pacifico, ki sta pri nas precej manj poznani.

Po trenutnih podatkih naj bi bila tovarna zaprta vsaj do konca aprila, dokler trajajo vladni ukrepi.

Izvršni direktor Bill Newlands je za javnost izjavil, da se vodstvo zaenkrat ne boji, da bi na tržišču prišlo do pomanjkanja njihovih produktov, saj imajo dovolj zaloge. V kolikor bi vlada uvrstila pivo na seznam esencialnih dobrin, pa so takoj pripravljeni na ponovni zagon proizvodnje.

Nazdravljanje na čolnu
Kaj misliš, bomo letos tudi takole nazdravljali?

V nasprotju s pričakovanji (in nekaterimi fotografijami praznih polic, kjer je ostalo samo pivo Corona) podjetje trdi, da je prodaja njihovih produktov v prvih mesecih letošnjega leta krepko presegla lanskoletno prodajo v istem obdobju. Najbolje prodajana produkta sta Modelo in Corona.

Prodaja alkoholnih pijač je v porastu po celem svetu. Podatki za ZDA kažejo, da je bila prodaja v tretjem tednu marca, v primerjavi z lanskim letom, višja za kar tretjino (34 %).

VIRCNN Business
Prejšnji članek☑️ KVIZ: Kateremu liku iz serije The Big Bang Theory si najbolj podoben?
Naslednji članekNova najdba okostja Neandertalca podpira idejo o pogrebih

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.