Kateri vrtci, OŠ in srednje šole so bile poškodovane zaradi poplav?

Flood Protection Sandbags with flooded homes in the background (Montage)
Foto: Marc Bruxelle iz iStock

V dneh, ki so sledili neurjem in poplavam, so se ravnatelji vrtcev in šol znašli pred zahtevnim izzivom, saj so bile naravne sile neizprosne tudi do vzgojno-izobraževalnih ustanov. Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je zato hitro stopilo v akcijo.

Znane informacije o škodi na vzgojno-izobraževalnih zavodih

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je že v petek, 4. avgusta, pozvalo vzgojno-izobraževalne zavode, da posredujejo informacije o nastali škodi. Ravnatelji vrtcev in šol so do 8. avgusta sporočili, da je bilo poškodovanih več kot 25 vzgojno-izobraževalnih zavodov po državi. Med poškodovanimi ustanovami so bile tako osnovne kot tudi srednje šole, poplave pa niso prizanesle niti vrtcem.

Solidarnost v težkih trenutkih

Med tem, ko si ministrstvo za vzgojo in izobraževanje prizadeva za obnovo vzgojno-izobraževalne infrastrukture, je minister dr. Darjo Felda v luči te naravne katastrofe k solidarnosti pozval tudi vse zaposlene na ministrstvu. V težkih trenutkih moramo namreč stopiti skupaj in pomagati tistim, ki našo pomoč zares potrebujejo. Dobro se z dobrim vrača, zato je treba napeti vse moči, da ublažimo posledice neurij.

Young boy with short blue trowsers wading with wet socks and wet boots through high tide after a floodwater has broken the dike and overflown the lands behind
Foto: Christian Feldhaar iz iStock

Škode na vrtcih

Domžale, Zarja Kamnik, Montessori Celje, Škofja Loka, Radenci – Radenski mehurčki, Žabica Trzin – enota Palčica, Vuzenica, Mehurčki v Komendi – enota Moste, Polhov Gradec – enota pri Osnovni šoli Polhov Gradec, Črna na Koroškem, Sonček d. o. o. Kamnik, Šentjur in Šmartno ob Dreti.

Škode na osnovnih šolah

Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem, Bistrica v Tržiču – podružnica Kovor, Trzin, Črna na Koroškem in tamkajšnja podružnična šola Žerjav, Franja Goloba Prevalje, Ivana Groharja Škofja Loka, in sicer na matični šoli v Podlubniku ter Podružnični šoli Bukovščica, Nazarje, CIRIUS Kamnik, Komenda Moste in Koroški Jeklarji.

Škode na srednjih šolah

Šolski center Slovenske Konjice – Zreče, Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik, Gimnazijo Ormož ter Dvojezična srednja šola Lendava.

Junior novinar

VIRgov
Prejšnji članekUniverza v Ljubljani prilagodila študijski proces za študente, prizadete v poplavah
Naslednji članekŠtudent priporoča: najboljše knjige za oddih na morju

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.