Maraton pretekel kar na balkonu

Francoska vlada je prejšnji teden odredila strogo izolacijo za vse prebivalce. Francozi gredo lahko le v lekarno, trgovino, k zdravniku, na delo (če ne morejo delati od doma), skrbeti za starejše ali otroke in na sprehod s psom ali na rekreacijo. Rekreirajo se lahko le enkrat dnevno, od svojega bivališča se ne smejo oddaljiti več kot en kilometer, zadeva pa je tudi časovno omejena: na voljo imajo le eno uro. Poleg tega morajo imeti s seboj obrazec, kjer je naveden njihov naslov.

Te omejitve so maratoncu Elishi Nochomovitu odvzele možnost, da bi treniral za maraton, ne pa tudi volje. Dvaintridesetletnik je na svojem sedem metrov dolgem balkonu pretekel 42,2 kilometra. Za to je potreboval šest ur in 48 minut, kar je skoraj dvakrat toliko, kot je trajal njegov najboljši čas.

Man runs marathon on 7-metre balcony during coronavirus lockdown in France

Elisha, doma v Balmi pri Toulousu, je povedal, da je dolžino balkona pretekel približno 3000-krat. Ket je imel na voljo zgolj sedem metrov, ni mogel pridobiti na hitrosti, zaradi česar je potreboval toliko časa. Elisho je podpirala punca, ki ga je hranila z M&Msi in Coca Colo ter ga posnela.

Francoz, ki je sicer zaposlen v restavraciji, bi 15. marca moral teči na maratonu v Barceloni, ki je bil odpovedan. Kljub temu, da izkušenj ne gre primerjati, mu za podvig ni niti malo žal. Mnogi so ga kontaktirali, ker jih je njegov balkonski maraton navdihnil.

Elisha je maraton posvetil zdravstvenemu osebju.

VIRCNN
Prejšnji članekNova pametna ura Huawei Watch GT 2e je pisana na kožo vsem športnim navdušencem
Naslednji članekKako lahko poskrbiš za svoje duševno zdravje v času koronavirusa

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.