Najbolj zabavne aktivnosti v notranjosti v Ljubljani 2023

Ljubljana, zmajski most
Foto: emicristea iz iStock

Imaš rojstni dan pozimi, pa bi vseeno rad organiziral nekaj zabavnega za prijatelje? Ali pa ti je končno uspelo dobiti zmenek in si brez idej za aktivnost? Ti v petek ne prija zabava in bi se raje zamotil z nečim drugim?

Če se najdeš v kateremkoli izmed zgornjih opisov, potem je bil ta seznam narejen zate. In Your Pocket je s pomočjo mnenj domačinov, lastne uredniške ekipe in komisije nominiral 10 najboljših lokacij za zabavne aktivnosti v notranjosti. Zmagovalec je sicer samo eden, vendar se definitivno splača dati priložnost vsem naštetim.

1. Bankarium (zmagovalec)

Bankarium
Bankarium Foto: on bankarium.si

Bankarium z zanimivo razstavo o zgodovini bančništva na slovenskem in raznimi interaktivnimi igrami finančno izobražuje obiskovalce. Ti lahko igrajo monopoly, borzo, finančno igro tetris, ugotovijo, kakšen odnos imajo do denarja itd. Cilj je, da jim je na koncu vsaj nekoliko bolj jasno, kako razporejati denar, varčevati in investirati.

2. Hiša iluzij

Hiša iluzij
Hiša iluzij Foto: on houseofillusions.si

Iluzija je pojav, ki zapelje čutila in možgane (najpogosteje z večjim številom nasprotujočih si informacij) in nas prepriča, da je naše zaznavanje zunanjosti resnično. Na tem principu delujejo eksponati v Hiši iluzij, ki te bodo popolnoma zmedli ali navdušili – najverjetneje pa oboje.

3. Soba pobega Enigmarium

Escape room Enigmarium
Escape room Enigmarium Foto: on escape-room.si

Kdo bi si mislil, da je čas, ki ga preživiš zaklenjen v tuji sobi, lahko tako zabaven. Pri Enigmariumu lahko izbiraš med šestimi unikatnimi sobami, iz katerih moraš pobegniti s pomočjo sodelovanja in reševanja namigov.

Vse uganke, zanke in dizajn sob so si zamislili in oblikovali sami. Če pa biti zaklenjen v sobi ni tvoja stvar, ponujajo tudi izkušnjo Unlock Ljubljana, ki poteka na prostem, in igro Sensperience, kjer cel čas sediš na stolu z zavezanimi očmi in slediš navodilom gamemasterja.

4. Soba pobega MindMaze

Soba pobega MindMaze
Soba pobega MindMaze Foto: on mindmaze.si

MindMaze te bo transportiral v 16. stoletje v sobo alkimista, da namesto njega najdeš zlato zmajevo jajce, ki kovino spremeni v zlato. Če pa ti bolj ustreza vloga junaka, lahko rešiš okupirano Ljubljano v času druge svetovne vojne s svojimi spretnostmi in iznajdljivostjo.

Igre so lahko prirejene tudi za gluhe osebe.

5. Union Experience voden ogled

Union Experience voden ogled
Union Experience voden ogled Foto: on union-experience.si

Ogledi pivovarn so vedno zabavni, sploh ko jim sledi pokušina piva. Union pa je izkušnjo še nadgradil z več vmesnimi presenečenji, ki jih seveda ne smemo izdati.

Študenti dobijo popust, poleg tega pa je ogled mogoče poslušati tako v slovenskem kot tudi angleškem jeziku.

6. Woop!

Woop!
Woop! Foto: on Facebook

Pusti svojemu notranjemu otroku, da se zdivja na Woop! trampolinih. Tam imajo kar 102 trampolina, na katerih lahko skačeš prosto po svoji volji ali pa se udeležiš igre med dvema ognjema, gladiatorskih iger, zabijaš na koš, skačeš na zračno blazino, pa še kaj bi se našlo.

Je tudi super lokacija za nepozaben teambuilding, saj se s sodelavci brez dvoma povežeš v tej bolj sproščeni in zabavni situaciji.

7. Metanje sekire

Metanje sekire
Metanje sekire Foto: on axe-throwing.si

Če se ti zdi, da bi potreboval kakšen ventil za sproščanje frustracij, poskusi z metanjem sekire. Poleg tega je več žensk priznalo, da so se ob dejavnosti počutile bolj opolnomočene. Bodi le pripravljen na muskelfiber, ker ura in pol metanja sekire ni mačji kašelj.

8. Hiša eksperimentov

Hiša eksperimentov
Hiša eksperimentov Foto: on he.si

Vodilo Hiše eksperimentov je spodbujanje radovednosti, kritičnega mišljenja in ustvarjalnosti, to pa dosega z interaktivnimi eksperimenti in tematskimi dogodivščinami.

V Hiši se nahajajo tri sobe; dve s stalno razstavo eksperimentov, ena pa z redno menjajočimi se eksperimenti. Vsak je dopolnjen z navodili in razlago pojava. Vsekakor mora to biti eden izmed bolj zabavnih načinov učenja znanosti.

9. Soba pobega Fox in a Box

Fox in a Box escape room
Fox in a Box escape room Foto: on foxinabox.re

Soba pobega se je na letošnjem seznamu znašla že kar tretjič, vseeno pa se ta popolnoma razlikuje od prejšnjih dveh. Fox in a Box ponuja tri sobe; če te navdušuje znanstvena fantastika se spopadi z zombiji v sobi Zombie Lab, če te fascinirajo serijski morilci je soba Zodiac Killer prava izbira zate, lahko pa se soočiš s FBI v Tesla’s Mystery.

10. Woop! Bowling

Woop! bowling
Woop! bowling Foto: on btc-city.com

Z bowlingom ne moreš zgrešiti, vseeno pa to ni navaden bowling; steze so v Woopu namreč dopolnjene s projekcijo, ki se odziva na tvoje mete, pa naj bo to spreminjajoča se podlaga ali pa ogenj, ki zasleduje tvojo kroglo.

Anja Koglot

Junior novinar

VIRIn Your Pocket
Prejšnji članekTe zanima podjetništvo na področju zdravstva? Preveri te programe!
Naslednji članekRevija Študent na Bujti repi 2023

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.