Najdražji volvo na svetu vreden 20 milijonov

Cene zbirateljskih volvov zadnja leta zares naraščajo, vendar je še zmeraj zelo malo možno, da bi se na trgu znašel volvo za več milijonov evrov. Pred nekaj dnevi pa se je na spletu pojavil oglas, v katerem lastnik za prodajo zahteva osemmestno številko. Volvo iz leta 1998 naj bi se namreč prodal za 20 milijonov dolarjev. Avtomobil je sicer vreden nekaj tisočakov, ima pa unikatno lastnost, ki je kriva za višavo prodajno ceno.

Vrednost le v unikatni tablici

Modri karavan ima na sebi newyorško registrsko tablico, ki se glasi New York. To je edina avtentična tablica s takšnim imenom. V 1970-ih letih so namreč v Ameriki začeli uvajati prilagojene registrske tablice, zato je družina lastnika izkoristila priložnosti in izbrala tablico, ki je sedaj družinska dediščina.

»Svojemu očetu sem v 1970-ih letih predlagal, naj naroči prilagojeno tablico, saj sem vedel, da bo ta nekaj posebnega … Kljub temu pa si nikoli nisem mislil, da bo tako zelo posebna,« je povedal lastnik avtomobila, sin gospoda, ki je kupil tablico.

 

Edina zakonita newyorška tablica

New York, za razliko od drugih krajev, kot je Združeno kraljestvo, ne dovoljuje, da ljudje svojo registrsko tablico prodajo neposredno. Ravno zato ima modri volvo tako visoko vrednost, saj je tablica, vredna slabih 20 milijonov evrov, edina zakonita newyorška tablica. V današnjih časih je namreč ogromno podobnih tablic, ki jih lahko kot suvenir prinesemo iz potovanja po Združenih državah Amerike.

Ta družinska dediščina je po nakupu avtomobila prenosljiva na novega lastnika, vendar je zato potreben pravni postopek. Tablico je kasneje mogoče namestiti tudi na druga vozila.

VIRFox news
Prejšnji članekŠtudenti razburjeni nad zaostrovanjem nadzora v domovih, ukinjena dežurstva
Naslednji članek✔ KVIZ: Kako dobro poznaš MARVEL filme?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.