Nov razpis Fundacije Študentski tolar

Če si se zaradi posledic koronavirusa covid-19 znašel v socialni stiski, lahko zaprosiš za pomoč. Predvidena sredstva so v višini trideset tisoč evrov, pomoč pa se lahko dodeli v višini dvesto ali tristo evrov.

Prijavi se lahko vsak študent, ki ima v letu 2020/21 status študenta na visokošolskem ali višješolskem zavodu, ki je članica ŠOU v Ljubljani in ni v rednem delovnem razmerju; in pa vsi, ki so prvo leto brez statusa študenta in so hkrati še vedno vpisani na visokošolski ali višješolski zavod, ki je članica ŠOU v Ljubljani in niso v rednem delovnem razmerju.

Poleg teh pogojev mora prosilec v Republiki Sloveniji imeti urejeno začasno ali stalno prebivališče, imeti odprt račun na izbrani banki najmanj šest mesecev in ni študent, ki je tu na izmenjavi. Ne glede na prejšnje odstavke se pomoč ne more dodeliti osebi, ki je v zadnjih dvanajstih mesecih že prejela dve denarni pomoči Fundacije Študentski tolar ali skupno prejela že pet denarnih pomoči Fundacije Študentski tolar.

Za prijavo potrebuješ oddati pisno prošnjo, izpolnjen obrazec, izpolnjeno izjavo o osebnih računih in aktivnem članstvu v študentskem servisu ter nezaposlenosti, fotokopijo osebnega dokumenta, fotokopijo bančne kartice, tri podpisane izvode Pogodbe o denarni pomoči študentom v stiski 2021, potrdilo o vpisu, dokazila banke, izpis zaslužkov, potrdilo iz gospodinjske evidenc, fotokopijo potrdila o prejetih dohodkih za koledarsko leto 2019 in izpolnjen obrazec o priloženi dokumentaciji.

Rok za predložitev vlog je do vključno dvajsetega aprila 2021 oziroma najkasneje do porabe sredstev po pozivu. Vlogo pošlješ s priporočeno pošto na naslov Fundacije Študentski tolar. Več informacij o razpisu in Fundaciji pa si lahko prebereš na njihovi spletni strani.

Prejšnji članekS 1. aprilom v Sloveniji 11-dnevna zapora javnega življenja: kaj to pomeni?
Naslednji članekAgni Boruta Kraševca postavlja zrcala naši družbi

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.