Odobrena sredstva za prenovo Dijaškega doma Vič

Dijaški dom Vič prejel evropska sredstva za prenovo
Dijaški dom Vič prejel evropska sredstva za prenovo Foto: on dd-vic

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila več kot milijon evrov evropskih sredstev za projekt prenove Dijaškega doma Vič. V Sloveniji so se v zadnjih letih pri študentskih in dijaških domovih prikazale številne težave, ki presegajo zgolj samo prezasedenost temveč tudi stanje objektov. Tako je delna prenova Dijaškega doma Vič še kako dobrodošla.

Odobrena sredstva za projekt Dijaškega doma Vič

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je za projekt »Energetska sanacija Dijaškega doma Vič« odoborila skoraj 1,4 milijona evrov evropskih sredstev. Celoten projekt pa je vreden približno 3,4 milijona evrov.

  • Prispevki Kohezijskega sklada – 1.387.458,37 evra
  • Vrednost celotnega projekta – 3.396.768,95 evra

Prenova Dijaškega doma Vič vključuje …

Projekt prenove Dijaškega doma Vič vsebuje izvedbo potrebnih ukrepov za celovito energetsko sanacijo in vzpostavitev učinkovitega energetskega upravljanja stavbe. Sama dela bodo izvedena na objektu stare uprave in dijaškega doma.

Glavni cilj projekta je celovito energetsko sanirati javni stavbi s ciljem zmanjšanja porabe energije in posledično zmanjšanja tekočih obratovalnih stroškov. V okviru projekta bo izvedena zamenjava stavbnega pohištva in razsvetljave, toplotno bodo izolirane zunanje stene in podstrešje, prenovljen bo ogrevalni sistem z vgradnjo termostatskih ventilov, urejeno bo prezračevanje kuhinje in jedilnice, sanirani bodo odvodni ventilatorji in vzpostavljen bo centralni nadzorni sistem.

Z izvedenimi ukrepi bo predvidoma prenovljenih 13.214,80 m2 neto tlorisne površine.

Urednik portala Student.si

VIRgov.si
Prejšnji članekZakaj praznujemo Marijino vnebovzetje?
Naslednji članekNenapisane ovire in šola, ki jih lahko preseže
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.