Petarde? Ne, hvala! Tudi zaradi vlade.

S tem sloganom se družba TAM-TAM, z njimi pa mnogi enakokomisleči že 8 let borijo proti uporabi pirotehnike. Gotovo si v svojem mestu že opazil kakšnega izmed njihovih ikoničnih plakatov, ki pozivajo državljane, naj se med novoletnimi prazniki odpovejo pokanju petard in se raje osredotočijo na lepoto prazničnih trenutkov. Letos jim je »na pomoč priskočila« tudi vlada, ki je za prihajajoče praznike prepovedala prodajo in uporabo pirotehnike in prirejanje ognjemetov.

Plakatna akcija v specifičnem letu 2020

Letos so pri TAM-TAM plakatno akcijo zasnovalo nekoliko drugače. Če so bile v preteklih letih v glavnih vlogah predvsem živali kot žrtve pirotehnike, so se tokrat osredotočili na letos aktualno temo zdravja in solidarnosti do zdravstvenih delavcev. Na njihovi spletni strani namreč pozivajo, naj se z odpovedjo uporabi pirotehnike izognemo nepotrebnim poškodbam, s katerimi bi dodatno obremenjevali že tako prenapolnjene bolnišnice. Kljub resnosti tematike pa je akcija naravnana pozitivno – slogani, ki sijejo z njihovih plakatov, hudomušno spodbujajo k odgovornemu praznovanju brez petard.

Ne meči petard, pokaj raje od zdravja!

Med vladnimi ukrepi tudi prepoved pirotehnike

Med ukrepi, ki bodo veljali med prihajajočimi prazniki, je tudi prepoved prodaje in uporabe pirotehnike ter prirejanja ognjemetov. Vlada je s tem ukrepom vseeno nekoliko presenetila, saj je bilo do nedavnega pirotehnična sredstva še možno kupiti na prodajnih policah slovenskih trgovin. Letos se torej lahko nadejamo zares mirnih praznikov, česar so se gotovo razveselili predvsem ljubitelji in lastniki živali.

Prejšnji članekNapovedi za novo sezono lige NBA
Naslednji članekHuawei napovedal posodobitev na EMUI 11

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.