ŠC Novo mesto prejel odlično novico!

Šolski center Novo mesto bo dobil nove prostore
Šolski center Novo mesto bo dobil nove prostore Foto: on sc-nm

Šolski center Novo mesto je prejel odlično novico! Vlada Republike Slovenije je na seji vladnega odbora sklenila, da uvrsti projekt »ŠC Novo mesto dozidava in dograditev učilnic« v veljavni Načrt razvojnih programov za obdobje 2022-2025.

Pridobitev novih prostor za ŠC Novo mesto

Sprejetje projekta »ŠC Novo mesto dozidava in dograditev učilnic« v veljavni Načrt razvojnih programov za obdobje 2022-2025 za center pomeni pridobitev novih prostorov za izvajanje izobraževalnih dejavnosti.

Kot že več let opozarjajo pri Šolskem centru Novo mesto sta zaradi prostorske stiske izvajanje izobraževalnih programov in potek dela otežena. Namen investicije je to problematiko razrešiti. Z dvema pozidavama bo ŠC Novo mesto pridobil skupno 11 klasičnih učilnic, dve manjši za izvajanje pouka v deljenih in pod-normativnih oddelkih in 16 delovnih mest v 6 kabinetih. Za projekt je izdelana investicijska dokumentacija, pripravljene so tudi podlage za pričetek gradbenih del.

Ocenjena vrednost projekta je nekaj več kot 2 milijona evrov. Sredstva v višini nekaj več kot 1,6 milijona evrov bo zagotovil Šolski center Novo mesto, 400.000 evrov pa Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekOdprt je razpis stanovanj za mlade!
Naslednji članekS tiskalnikom lažje izdelaš letnik
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.