Še eno slovensko mesto je vzpostavilo železniško povezavo s prestolnico

Že v prvem tednu novega leta smo priča pozitivnim spremembam. Župan največje slovenske občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič je na svojem facebook profilu obvestil občane o novi pridobitvi. Kočevje je s prvo nedeljo letošnjega leta zopet vzpostavilo železniško povezavo s prestolnico tudi za potniški promet. ?

zapis župana na facebooku
Zapis kočevskega župana na spletni platformi facebook

Kaj to pomeni za občino in občane?

Vlak Kočevje – Ljubljana je velika pridobitev za občino Kočevje, ki je v zadnjih letih deležna velikih sprememb. Med drugim bo železniška povezava pripomogla tudi k razvoju turističnega potenciala Kočevja in okolice, za katerega si prizadeva Občina Kočevje, organizacija Kočevsko in lokalni turistični ponudniki.

vlak
foto: facebook profil župana Vladimirja Prebiliča

Razvoj logistike gre v prid delavcem, ki se dnevno vozijo v Ljubljano na delo, dijakom in študentom ter starejšim občanom brez lastnega prevoza do prestolnice. Udobna vožnja z vlakom Kočevje – Ljubljana traja eno uro in dvajset minut. Z uvedbo železniškega potniškega prometa se bo razbremenil medkrajevni avtobusni promet.

notranjost vlaka
foto: facebook profil župana Vladimirja Prebiliča

Cenik

cenik
vir: spletna stran Slovenske železnice

Mladi od 12. do 26. leta (beri študentje ?) bomo tako v eno smer potovali za 4,10 € (s kartico ugodnosti), kar je 2,60 € ceneje kot z avtobusom.

Sodeč po komentarjih so občani nad novo pridobitvijo navdušeni in čestitke ter zahvale kar dežujejo. Gre za pozitivno novico, ki je v teh negotovih časih še kako dobrodošla! ?

Prejšnji članekVrednost kriptovalute bitcoin gre v nebo!
Naslednji članekDosežena kvantna teleportacija z 90-odstotno natančnostjo na razdalji 44 km

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.