Si želiš nekoč v vesolje? Prijavi se na pripravništvo!

Evropska vesoljska agencija ponuja pripravništva študentom.
Sponzorirano

Možnost za tvoj prvi vstop v vesolje ti ponuja pripravništvo na Evropski vesoljski agenciji (ESA – Evropean space agency). Prijave na pripravništvo so odprte do konca novembra, na voljo so delovna mesta na področjih inženirstva, znanosti, IT-ja, naravoslovnih in družbenih ved, poslovanja in administracije.

Kdo se lahko prijavi?

Prijavi se čim prej.

Za prijavo na pripravništvo moraš biti magistrski študent in ves čas pripravništva moraš biti vpisan na fakulteto.

Poleg tega moraš biti državljan ene izmed članic ESA ali pridruženih članic ESA. Slovenija še ni članica ESA, je pa pridružena članica in na poti, da postane prava članica. Torej se lahko prijaviš.

Kako se prijavim?

Natančneje svoje možnosti preuči s pregledom strani ESA za zaposlovanje. Če se želiš prijaviti, ustvari svoj profil, naloži svoj CV in motivacijsko pismo ter oddaj prijavo.

Rok prijave?

Morda pa nekoč poletiš v vesolje.

Prijave so se odprle novembra in so odprte le še do konca meseca. Izbira kandidatov bo potekala od decembra do januarja.

Kaj je letos drugače?

Letos pripravništva potekajo na daljavo ali v živo – odvisno od epidemiološke situacije.

Kdaj začneš?

Najzgodnejši možni začetek pripravništev je februar 2022, najkasnejši oktober istega leta. Sicer je začetni dan fleksibilen in v dogovoru s samim mentorjem. Pripravništvo traja tri do šest mesecev, ves čas pripravništva pa moraš biti vpisan na svojo fakulteto.

Več si preberi na spletni strani ESA.

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version