Študentom do konca leta 2,5 milijona evrov dodatka

euro bills and coins - cash money
Foto: hanohiki iz iStock

Študenti se lahko veselijo nečesa in to so izplačila covidnih dodatkov. To je potrdil državni sekretar Ministrstva za obrambo Rudi Medved, ki je sprejel Simona Trussevicha in Marike Grubar, predstavnika Dijaške organizacije in predstavnico Študentske organizacije.

Covid dodatki za študente do konca leta 2022

Državni sekretar je oba predstavnika seznanil s potekom izplačila covidnih dodatkov. Zanje je bilo po 77. členu Zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic COVID-19 (PKP 10) upravičenih približno 12 tisoč dijakov in študentov. »Imamo dobre novice za dijake in študente, upravičenega do izplačila covidnega dodatka. Z izplačili smo že začeli,« je povedal državni sekretar.

Skupna vrednost izplačil covidnih dodatkov znaša 2.530,482,50 evrov. Kot je povedal Rudi Medved so do 4. novembra na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje prejeli 12.389 popolnih zahtevkov upravičencev za izplačilo dodatka. Kot je poudaril državni sekretar Medved, je Ministrstvo za obrambo svoj dolg do dijakov in študentov poravnalo oziroma bodo dodatki izplačani do konca leta. »Če bo treba, bomo dodatke izplačali tudi v prihodnjem letu in tako izpolnili določila zakona, ki ga je država sama sprejela.«

coins, banknotes, money
Foto: stevepb iz Pixabay

Študente in dijake so tokrat uslišali vsaj nekje

»Ugotovili smo, da je upravičencev, ki so se obrnili na nas, vsaj 2 tisoč. Junija smo se odpravili na Ministrstvo za obrambo, k državnemu sekretarju Medvedu, kjer so za nas imeli posluh in začeli urejati problematiko. Na Študentski organizaciji Slovenije bomo vztrajali do zadnjega in na to opozarjali. Vsi študenti in dijaki, ki so opravljali delo v rizičnih razmerah, morajo biti za svoje delo plačani,« je poudarila Marike Grubar, predsednica Študentske organizacije.

»Počaščen sem, da smo dijaki in študenti enakovreden partner v tem dialogu. Ta praksa mora postati redna praksa dialoga med mladimi in odločevalci. Le tako bomo lahko zagotovili normalno delovanje države. Veseli me, da smo bili na Ministrstvu za obrambo, pri državnem sekretarju Medvedu kar dvakrat, da smo to problematiko rešili,« pa je povedal predsednik Dijaške organizacije Simon Trussevich.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekZ nanotransporterji do zdravljenja raka
Naslednji članekNekaj predlogov za Liffe 2022!
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.