Študentski klubi z akcijo Pusti nam žareti opozarjajo, da študentsko življenje ugaša

Pusti nam žareti

Študentski klubi že od začetka drugega vala in ponovne razglasitve epidemije nenehno opozarjajo na nepravilnosti in na to, da s(m)o študentje ponovno pozabljeni. Ker pa so v svojih opozorilih in predlogih naleteli na gluha ušesa, so se študentski klubi po vsej Sloveniji odločili stvari vzeti v svoje roke. Zato so začeli z enotno akcijo Pusti nam žareti, s katero želijo ozaveščati o problematiki, s katero se trenutno soočajo študentje.

Slogan Pusti nam žareti pomenljivo napeljuje na trenutno stanje vedno živahnega študentskega življenja, ki zaradi odločitev, ki jih sprejema vlada, počasi ugaša. Študentski klubi se zavezujejo, da tega ne bodo dopustili in da bodo žareli še naprej.

Tekom akcije se bodo študentski klubi dotaknili različnih problematik, ki pestijo študente, kot so mobilnost dijakov in študentov ter bivanjska problematika, ki je posledica »splošne ignorance vlade do študentskih klubov in ostalih študentskih organizacij,« poudarja ŠOS. Namen akcije je informiranje študentov, da se lahko tudi sami aktivno odzovejo na aktualne tematike in se zavzamejo za svojo prihodnost.

Z akcijo Pusti nam žareti želijo študentski klubi »osvetlili problematiko, ki se je odprla z odločbo ZIPRS2122 o omejitvi sredstev, ki bo močno prizadela delovanje študentskih klubov,« v sporočilu javnosti pravijo na ŠOS. Z zmanjševanjem sredstev bo zmanjšano financiranje študentskih organizacij, s čimer bodo neposredno oškodovani študenti.

Podporo študentskim klubom in akciji Pusti nam žareti lahko izraziš na povezavi. Na mladih svet stoji, zato moramo stopiti skupaj in jo vzeti v svoje roke!

+ objave

Urednica portala Študent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.