Svetovni dan humanitarnosti posvečen humanitarnim delavcem

Earth day diversity and cultural celebration as diverse global cultures and multi-cultural unity.
Foto: wildpixel iz iStock

Na današnji dan obeležujemo svetovni dan humanitarnosti. Letošnji dan humanitaronosti prinaša svoje geslo, primerno letu 2022. »Za vzgojo otroka je potrebna celotna vas. Prav tako je slednja potrebna za pomoč človeku v humanitarni krizi,« je letošnje geslo. Dan je namenjen ozaveščanju o pomenu kolektivnih prizadevanj za zagotavljanje potrebne pomoči prizadetemu prebivalstvu v humanitarnih krizah.

Humanitarni delavci so ospredje letošnje kampanje

Združeni narodi so 19. abgust razglasili za svetovni dan humanitarnosti. Posvečen je ljudem, ki potrebujejo pomoč in humanitarnim delavcem, ki se v središču konfliktov, vojn in nasilja vsak dan soočajo z nevarnostmi, da bi nesebično pomagali ljudem v stiski. Prav slednji so v ospredju letošnje kampanje, saj s kolektivnimi prizadevanji rešujejo človeška življenja in zagotavljajo zdravstveno pomoč, pitno vodo in hrano ter druge oblike pomoči. Letošnji slogan #itTakesAVillage je opomin na pomen sodelovanja za doseganje hitre in učinkovite pomoči.

Svetovni dan humanitarnosti 2022
Svetovni dan humanitarnosti 2022

Humanitarno delo v Sloveniji

Slovenija poudarja pomen kolektivnih prizadevanj za zagotovitev potrebne pomoči vsem, ki jo potrebujejo. Ob tem je nujno zagotoviti spoštovanje mednarodnega humanitarnega prava in humanitarnih načel, ki predstavljajo osnovo za učinkovito delovanje. Prizadevanja Slovenije so usmerjena v zagotavljanje pomoči državam in ljudem v jedru humanitarnih kriz – v letošnjem letu Ukrajini, Jemnu, Siriji, Afganistanu, državam v podsaharski Afriki, kakor tudi drugim državam, ki se soočajo z nenadnimi, dolgotrajnimi ali pozabljenimi humanitarnimi krizami. Zaradi naraščajočih potreb po svetu je Slovenija zgolj v prvih sedmih mesecih letošnjega leta namenila več humanitarne pomoči kot v celotnem preteklem letu skupaj.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekZadnja prosta mesta na IZREDNEM študijskem programu DIZAJN
Naslednji članekOdprt je drugi prijavni rok za dodiplomski in magistrski študij!

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.