UI robot spolno nadlegoval novinarko #video

Robot se je dotaknil novinarke in povzročil kaos
Robot se je dotaknil novinarke in povzročil kaos Foto: on businessinsider

Razkritje moškega humanoidnega robota s strani savdskega podjetja za robotiko ni šlo po načrtih, ko se je izkazalo, da je nadlegoval novinarko.

Robot nadlegoval novinarko

Savdsko robotsko podjetje QSS je prejšnji teden na DeepFestu v glavnem mestu države Rijad debitiralo z Muhammad the Humanoid Robot. Robot, oblečen v tradicionalno savdsko obleko, je govoril arabsko in angleško.

Med predstavitvijo je novinarka Al Arabiye, Rawya Kassem, stala pred Mohamedom, ko je govorila občinstvu. Viralni videoposnetek incidenta je pokazal, da je robot iztegnil roko naprej, da bi se dotaknil njene zadnjice.

Podjetje za robotiko QSS, ki je razvilo Mohammada, je za Metro UK povedalo, da je robot popolnoma avtonomen in deluje neodvisno brez neposrednega človeškega nadzora.

»Opravili smo že temeljit pregled posnetkov in okoliščin incidenta in ni bilo nobenih odstopanj od pričakovanega vedenja Mohammada, kljub temu pa bomo sprejeli dodatne ukrepe, da preprečimo, da bi se kdo približal robotu znotraj njegovih območij gibanja,« so pojasnili pri podjetju.

Celoten dogodek si lahko ogledaš v spodnjem posnetku.

Saudi’s Male Humanoid Robot Touches Female Journalist Inappropriately

Prejšnji članekLaboratorijska hrana: V slabih dveh tednih do hibridne hrane
Naslednji članek10 vaj za moč in stabilizacijo trupa brez opreme

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.