Nomi Hrast je nova prorektorica Univerze v Mariboru

Headquarters of the University of Maribor, Slovenia. Front view.
Foto: Panama7 iz iStock

Univerza v Mariboru ima novo prorektorico za študentska vprašanja. To je postala Nomi Hrast, ki so ji članice in člani na seji Senata Univerze v Mariboru podali pozitivno mnenje. Kot prorektorica za študentska vprašanja je bila imenovana za mandat od 1. decembra 2022 do 30. novembra 2022.

Nomi Hrast je nova prorektorica za študentska vprašanja

»Univerza v Mariboru je prostor, kjer smo in moramo biti študentje slišani, enakopravno zastopani in del pomembnih odločitev. Študentski svet Univerze v Mariboru kot najvišji organ predstavništva študentov zastopa pravice in interese študentov, zato je potrebno, da poznamo študentsko problematiko in prisluhnemo študentom,« je povedala nova prorektorica za študentska vprašanja UM Nomi Hrast.

Dodala je, da vlogo prorektorice za študentska vprašanja prevzema po turbulentnih časih študija na daljavo in drugih sprememb. »Prizadevam si za odgovorno in konstruktivno sodelovanje z vsemi deležniki na Univerzi v Mariboru – študenti, vodstvom UM, fakultetami, gospodarstvom in ostalimi deležniki. Zavedati se je potrebno, da so univerze ključen dejavnik, ki oblikuje delovno silo pred vstopom na trg dela. Odgovornost univerze in tudi študentskih svetov v tem vidiku je velika, kar je v trenutnih razmerah okoljskih in družbenih kriz še bolj pomembno razumeti,« je dodala.

Nomi Hrast je nova prorektorica Univerze v Mariboru
Nomi Hrast je nova prorektorica Univerze v Mariboru Foto: on UM

»Skupnost je močnejša kot posameznik, zato moramo študentje in vsi deležniki razumeti pomen delovanja za skupno prihodnost, ki bo vključujoča, odgovorna, kritična in sočutna,« je povedala v svojem uvodnem govoru.

Pravi, da se je nenehno zavzemala za dobrobit mladih na vseh področjih in mnenja tudi aktivno zagovarjala. Univerze imajo po njenih besedah ključno vlogo pri izkoriščanju potenciala mladih, ko govorimo o razvoju trajnostnih rešitev za odgovorno prihodnost. Sama bo kot študentski predstavnik pomagala z aktivnostmi, zastopanjem študentskih pravic in s tem, da bo prisluhnila študentom.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNajbližja črna luknja našemu planetu
Naslednji članekHuawei nova 10 SE prinaša čudovit dizajn in neverjetno kamero
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.