Za božič bomo lahko skupaj!

V omejenih količinah seveda. Na zabave ne bomo smeli hoditi, ampak vsaj praznovali bomo lahko v malce večji številki. Vlada je namreč razglasila, da v primeru stabilnih razmer veljajo določene izjeme 24. decembra od 12. ure do 25. decembra do 20. ure in 31. decembra od 12. ure do 1. januarja do 20. ure.

Kakšni bodo torej ukrepi med prazniki?

  • Omejitev gibanja na občino oz. regijo ne bo veljala.
  • Lahko se bomo družili z osebami iz največ dveh gospodinjstev, družilo se bo lahko največ šest odraslih.

Čas je za zabavo!

Uspeh! To pomeni, da boš na primer lahko videl svojo babico ali pa poročeno sestro. V vsakem primeru boš videl nekoga novega, kar je velika sprememba v primerjavi z zadnjimi meseci. In praznike, ki veljajo za družinske, bomo dejansko lahko preživeli v okolju družine.

Še vedno pa veljajo ukrepi, kot so prepoved druženja in zbiranja na javnih površinah, kar bo veljalo tudi za silvestrovo. Prepovedana je tudi prodaja in uporaba pirotehnike in izvajanje ognjemetov. Policijska ura še vedno velja in prepoved gibanja v nočnem času velja tudi za 24. december od 21. ure do 6. ure zjutraj.

Nič dobrega se ne zgodi po deseti uri.

Je daleč od idealnega, ampak v tem trenutku se bomo zadovoljili zgolj s tem, da bomo praznike lahko preživeli s svojo družino. In to je vse, kar je zares pomembno.

Urednica revije Študent

VIRRTV
Prejšnji članek5 korakov do uspeha: kako vam lahko ciljno vodenje pomaga do doseganja dobrih poslovnih rezultatov?
Naslednji članek3 večne dileme povezane s penino

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.