Za božič bomo lahko skupaj!

Snežak pred hišo

V omejenih količinah seveda. Na zabave ne bomo smeli hoditi, ampak vsaj praznovali bomo lahko v malce večji številki. Vlada je namreč razglasila, da v primeru stabilnih razmer veljajo določene izjeme 24. decembra od 12. ure do 25. decembra do 20. ure in 31. decembra od 12. ure do 1. januarja do 20. ure.

Kakšni bodo torej ukrepi med prazniki?

  • Omejitev gibanja na občino oz. regijo ne bo veljala.
  • Lahko se bomo družili z osebami iz največ dveh gospodinjstev, družilo se bo lahko največ šest odraslih.

Čas je za zabavo!

Uspeh! To pomeni, da boš na primer lahko videl svojo babico ali pa poročeno sestro. V vsakem primeru boš videl nekoga novega, kar je velika sprememba v primerjavi z zadnjimi meseci. In praznike, ki veljajo za družinske, bomo dejansko lahko preživeli v okolju družine.

Še vedno pa veljajo ukrepi, kot so prepoved druženja in zbiranja na javnih površinah, kar bo veljalo tudi za silvestrovo. Prepovedana je tudi prodaja in uporaba pirotehnike in izvajanje ognjemetov. Policijska ura še vedno velja in prepoved gibanja v nočnem času velja tudi za 24. december od 21. ure do 6. ure zjutraj.

Nič dobrega se ne zgodi po deseti uri.

Je daleč od idealnega, ampak v tem trenutku se bomo zadovoljili zgolj s tem, da bomo praznike lahko preživeli s svojo družino. In to je vse, kar je zares pomembno.

Katja Stojić
+ objave

Urednica revije Študent

LEAVE A REPLY

Please enter your name here
Please enter your comment!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.