Zdravnik pacientu ponesreči odrezal penis

Man Health Examination In Hospital Meme Concept
Foto: AndreyPopov iz iStock

Mladega urologa preiskujejo najvišji italijanski zdravstveni uradniki, potem ko je v bolnišnici San Donato v Arezzu novembra 2018 en moški ostal brez svoje moškosti. Po poročilih naj bi nespretni kirurg moškemu amputiral penis, potem ko mu je napačno diagnosticiral raka na modih. To pa ni bil edini takšen primer.

Tridesetletnik je operacijo za odstranitev »tumorja« opravil mesec dni po tem, ko je moškemu, ki naj bi bil star 60 let, postavil diagnozo raka. Poročila kažejo, da je bila operacija nemotena, analiza pa je pokazala, da z moškostjo moškega ni bilo nobenih težav. Moški je po tem vložil tožbo.

Podoben primer se je zgodil v Franciji

Decembra lani se je podoben incident zgodil v Franciji, bolnišnica pa je bila prisiljena izplačati več deset tisoč evrov.

Moški je dejal, da so se zdravniki pri nepotrebnih operacijah v univerzitetni bolnišnici Nantes v Franciji z njim »igrali rusko ruleto« in da zdaj ne čuti več ničesar. Zaradi nepravilnih kršitev, ki so privedle do popolne odstranitve penisa, je oškodovani moški dobil 61 tisoč evrov.

Pacient je za France Bleu povedal: »Do tega zdravnika, ki me ni poslušal, čutim sovraštvo. Z mano se je igral rusko ruleto! Toda občutka penisa ne moreš nadomestiti z več senzorji.«

The man having groin pain on a gray background. Copy space on the right.
Moški je imel strašne bolečine.
Foto: Tharakorn iz iStock

Leta 2014 so bolniku, takrat staremu 30 let, diagnosticirali karcinom, vrsto malignega raka, ki napada epitelijsko tkivo. Vendar so bile po mnenju upravnega sodišča v Nantesu za njegovo zdravljenje »značilne napačne kršitve«.

Oče treh otrok iz regije Loire-Atlantique v zahodni Franciji je za France Bleu povedal, da je »osovražen«, in dodal: »Res sem uničen in to je res sramotno.«

Urologi v univerzitetni bolnišnici naj bi si prizadevali odstraniti čim večji del tumorja in pri tem poškodovati čim manj penisa, vendar jim načrt ni uspel. Bolečine, ki jih je povzročala bolezen, so se še okrepile: »Bil sem popolnoma nor,« je dejal bolnik, »bil je celo trenutek, ko sem si ga hotel sam prerezati. Ustavila me je žena.«

VIRThe Daily Star
Prejšnji članekPlanet, ki lahko konča življenje na Zemlji
Naslednji članekLjubljanski Kolosej zaprl svoja vrata

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.