Živali v Sudanu stradajo, trajajoča ekonomska kriza terja nove žrtve

lev ki leži

Pred kratkim so splet pretresle fotografije iz živalskega vrta v Sudanu, ki so prikazale, v kakšnih groznih pogojih živijo tamkajšnje živali. Levi so po fotografijah videti podhranjeni, vidi se jim kosti in so brez energije. Pristojni pravijo, da levi zaradi pomanjkanja hrane v državi že več kot en teden niso jedli ter dobili ustreznih zdravil.

Emaciated Lions Starving to Death in Sudan Zoo

Levi so izgubili kar dve tretjini teže, veliko levov je zbolelo, ena levinja pa je že poginila. Lakota je posledica ekonomske krize v Sudanu, ki je povzročila dvig cen hrane. Cena hrane in pomanjkanje financ živalskega vrta so razlog za slabo stanje živali, a v tem trenutku je nemogoče, da bi živalski vrt prejel donacije iz tujine, zaradi raznih sporov z ZDA.

A situacija ni tako črna. Čeprav so cene hrane visoke in je ekonomska kriza v Sudanu terjala že veliko žrtev, še vedno obstajajo ljudje, ki so pripravljeni pomagati. Tako so kmalu po grozni novici o sestradanih levih, prostovoljci v živalski vrt prinesli hrano ter po zadnjih podatkih bolna levinja že okreva.

Prejšnji članek5 najbolj nenavadnih študijskih smeri na svetu
Naslednji članekObjavljen je razpis za vpis na višje strokovno izobraževanje 2020/21

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.