Župan Grosuplja obljubil brezplačno parkiranje študentom z novim letom

Študentski klub Groš z Grosuplja se je na naše uredništvo obrnil s sporočilom za medije, v katerem so župana Občine Grosuplje, dr. Petra Verliča pozvali k uresničitvi svoje obljube o brezplačnih parkirninah za študente z mesečno vozovnico.

Namreč v prostorih ŠK GROŠ je 14. 11. 2018 potekalo srečanje kandidatov za župana Občine Grosuplje. Ob koncu je bilo iz publike zastavljeno vprašanje, s področja lokalne mladinske problematike: »Ali bo v novi parkirni hiši omogočeno brezplačno parkiranje za študente z mesečno vozovnico?«, na katerega je dr. Peter Verlič odgovoril: »Projekt P+R parkirna hiša je sprejet. Seveda, parkirna hiša bo omogočala brezplačno parkiranje vsem, ki se bodo naprej peljali z avtobusom oziroma vlakom.« Danes parkirna hiša P+R že stoji, obljuba pa še ni izpolnjena. Z namenom in željo po obrazložitvi je Študentski klub Groš županu, dr. Petru Verliču, naslovil pismo in elektronsko sporočilo, na katerega, 1 mesec po naslovitvi, še niso prejeli odgovora.

Župana smo na portalu Študent pozvali k repliki, na kar je odgovoril, da se opravičuje za pozen odgovor z obrazložitvijo, da še nima na voljo vseh odgovorov in časovnice deležnikov, ki jih je treba upoštevati pri uveljavitvi sistema brezplačnega parkiranja za študente. Pri tem je dodal, da bo obljubljeno parkiranje v sistemu P+R od novega leta naprej na voljo brezplačno za vse uporabnike.

»Občina Grosuplje veliko svoje pozornosti namenja prav spodbujanju trajnostne mobilnosti, še posebej uporabi javnega potniškega prometa, da bi bila ta za potnike, naše občanke in občane kar najbolj prijazna. Tako je že pred mnogimi leti zaživela nova linija Ljubljanskega potniškega prometa 3G, katere dostopnost smo svojim občankam in občanom, posebej Grosupeljčanom, približali z novo krožno potjo po Grosuplju z novimi postajališči. Na Grosuplju smo dobili nov urbanomat, nov prikazovalnik, v sled temu je svoja vrata poleg avtobusne in železniške postaje pred kratkim odprla tudi nova parkirna hiša, s sistemom parkiranja P+R« je obrazložil župan Občine Grosuplje, dr. Peter Verlič.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.