Zveza na daljavo: ali je vredno?

Zveza na daljavo lahko doleti kogarkoli. Obstaja veliko različnih načinov, predvsem kar se tiče razdalje in časovnega obdobja. Tvoj partner je lahko doma v drugi državi ali celo na drugi celini, morda pa gre zgolj za tistih sto kilometrov med Ljubljano in Koprom. Tokrat govorimo o prvi varianti.

Ljudje se zaljubijo na počitnicah, v popotnika, ki obišče Slovenijo, prek interneta. Načeloma je bežna poznanstva težko ohraniti, pa naj ti je bil tujec še tako zanimiv. Če pa si imel s to osebo možnost preživeti nekaj več časa, se to lahko spremeni.

Ljubezen na izmenjavi

Veliko študentov se zaljubi na izmenjavi ali pa celo v nekoga, ki je na izmenjavi pri nas. Erasmus in podobne zadeve se v nekaj mesecih žal končajo, kar par predstavi pred težko odločitev: nadaljevati ali končati?

Izmenjava traja dovolj dolgo, da se človek pošteno zaljubi, svet pa je vedno manjši. Na voljo imaš ogromno načinov, da z nekom ostaneš v stiku, od Skypa do WhatsAppa. Tudi letalske vozovnice se da dobiti po ugodni ceni, kar ti omogoča, da se s partnerjem vidiš dokaj pogosto.

Težave zvez na daljavo

Vseeno pa take zveze niso lahke. Ko si v nekoga zaljubljen, ga želiš videti pogosteje kot enkrat na mesec ali dva. Skype je samo žalosten približek realnosti. Ko imaš problem ali si slabe volje, ne moreš objeti tistega, ki bi ga objel najraje od vseh.

Vse zveze na daljavo imajo nekaj skupnega: začasnost. Človeka, ki se ljubita, ne bosta dolgo zdržala narazen. Če se jima bo zdelo vredno ostati skupaj, se bo vsaj eden od njiju moral preseliti. V nasprotnem primeru se bo zveza verjetno končala.

Ali je torej vredno?

To veš samo ti. Če človeka ljubiš, je seveda vredno. Če si se za to osebo pripravljen preseliti v drugo državo, ti to pove veliko.

Prejšnji članekAnimirana Mona Liza iz nočnih mor
Naslednji članekV boj proti sončnim opeklinam

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.