Igra prestolov bo dobila svoje NFT-je

Igra prestolov ima svoj NFT
Igra prestolov ima svoj NFT Foto: on hbo

NFT-ji prihajajo tudi v Westeros. Po uspehu serije House of the Dragon, ki se dogaja nekaj 100 let pred Igro prestolov, bo HBO s pomočjo svoje matične družbe Warner Bros. Discovery izdal serijo NFT-jev. Digitalni zbirateljski predmeti bodo nastali s pomočjo platforme NFT Nifty. Za zdaj uradni datum lansiranja NFT-jev ni bil razkrit. Pričakuje se, da bodo izdani proti koncu tega leta, torej pred novo knjigo George R. R. Martina.

Svet Igre Prestolov dobiva svoj NFT

Kot del pobude Web3 bodo ustvarjalci serije po knjigah Martina oboževalcem ponudili avatarje, ki jih je navdihnila Igra prestolov. Na voljo bodo tudi različne različne tematske dejavnosti. Zbirateljem bodo na voljo tudi orožja, spremljevalci in nosljiva oprema skupaj z izbranimi avatarji, ki jim bodo pomagali personalizirati svoja kraljestva.

Jeff Marsilio, izvršni direktor in soustanovitelj podjetja Nifty je novico potrdil preko Discorda in zapisal: »”Nifty je navdušen, da sodeluje skupaj z Warner Bros. Discovery, da še naprej premikamo meje ustvarjalnosti in domišljije z novo vrsto digitalnega zbirateljstva. To bo oboževalcem franšize omogočilo, da se povežejo na načine, kot se še nikoli prej.«

Igra prestolov bo dobila svoj lastni NFT
Igra prestolov bo dobila svoj lastni NFT Foto: on hbo

Veliko o NFT-jih Igre prestolov še ni znanega

»Navdušeni smo nad razširitvijo navijaštva in franšize Igre prestolov. S tem edinstvenim digitalnim zbirateljskim programom bomo pritegnili oboževalce na globlji ravni. Omogočili jim bomo, da se potopijo v svet Westerosa in izboljšali njihovo splošno izkušnjo,« je za revijo Variety dejal Josh Hackbarth, vodjo komercialnega razvoja NFT za Warner Bros Discovery.

Cena NFT-jev še ni bila razkrita. Poteza WB Discoveryja bi se lahko izkazala za odlično ali pa bi podjetju naredila še večjo škodo. Odkar je studio prevzel Discovery prave stabilnosti ni, prav tako so v zadnji četrtini leta izgubili 3,4 milijona dolarjev. A, če WB misli, da bo izdaja NFT-jev korak k večji stabilnost, potem jih čaka presenečenje hujše od belih hodcev ali zmajev.

VIRGadgets360
Prejšnji članekOcena filma: Zločini prihodnosti (33. Liffe)
Naslednji članekSo to najboljše kavarne v Ljubljani za leto 2023?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.