Ko šteje vsaka sekunda …

… je tu na voljo najhitrejša nujna medicinska pomoč na svetu: United Hadzalah (Združeni Hadzalah). Kje? V Izraelu. Do poškodovanca pride v pičlih treh minutah. Pomagaš ji lahko tudi ti.

Kaj je United Hadzalah?

Gre za največjo neodvisno, neprofitno in popolnoma prostovoljno organizacijo za nujno medicinsko pomoč. Zagotavlja najhitrejši in brezplačen prvi odziv nujne medicinske pomoči po vsem Izraelu.

Slika ekg-ja
Organizacija United Hadzalah je pomagala že mnogim

Ves potreben denar pridobijo izključno z donacijami, s katerimi so dobili že preko 12 milijonov USD. Donira lahko prav vsak.

Kdo sodeluje?

Trenutno pri United Hadzalah sodeluje kar 6000 prostovoljcev, ki so ob vsakem času pripravljeni pustiti vse ter se podati na pot reševanja življenj. Ti morajo pred začetkom dela opraviti 200-urni tečaj ter 100 klicev za usposabljanje, nato pa dobijo svojo opremo: telefon, reševalno torbo ter vozilo.

Od tedaj so na voljo 365 dni v letu (366 v prestopnem ?) ter 24 ur na dan. Samo zato, da pomagajo drugim!

In kakšno je poslanstvo?

United Hadzalah zagotavlja strokovno in ustrezno medicinsko pomoč vse do prihoda reševalne službe. Do poškodovanca pridejo prostovoljci v povprečnem času zgolj 3 minut po državi ter pičlih 90 sekund v velemestih.

Slika skuterja organizacije United hadzalah
Od klica na pomoč do prihoda prostovoljca le 3 minute

Hiter prihod je možen zaradi uporabe skuterjev, ki vsebujejo vse potrebno za prvo nujno pomoč poškodovancu, hkrati pa se zlahka izognejo gneči in prometnim zamaškom.

Na dan pa prejmejo preko 1500 klicev na pomoč ter pomagajo vsem ljudem ne glede na raso, spol, vero in narodno pripadnost.

To bi verjetno potrebovali povsod po svetu.

Če te zanima, si poglej spodnji video:

NAS DAILY MEETS UNITED HATZALAH!

Prejšnji članekKako pospešiti rast las?
Naslednji članekVstopi fit v novo študijsko leto

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.