Komentar: Ocene politikov v času karantene

Karantena je iz politike naredila en velik direndaj, ki se še nekaj časa ne bo polegel. Da bomo imeli vse stvari na mestu, smo pripravili ocene politikov. Kriterij je sila preprost, zapomniti si ga je prelahko. Odmislili smo vso logično znanje o politiki in poslovanju. Ocenili smo le politike, ki so najbolj izpostavljeni in morda sploh niso nič krivi. Vsekakor pa prosimo, da so te ocene mišljene skrajno neresno. Resnost varčujemo za resne teme in ne za slovensko politiko. Začnimo z ocenami, končajmo pa z opombo na koncu teksta.

Janez Janša

Janez Janša

Verjetno ga niti ne bi bilo na seznamu, če se nebi njegov nov začetek »vladavine« začel skoraj istočasno kot novi virus. V zadnjih dveh tednih ga nismo slišali skoraj nič. Naj povem, kot je prav. Po njegovih besedah proti medijem je nekako znižal svoj glas in zdaj vodi kot tisti pred njim. Iz ozadja. Lahko bi rekli, da niti ni najslabši začetek desničarske vlade.

6/10

Borut Pahor

Borut Pahor

Predsednik države je bil kar dolgo zelo tiho. Potem pa objavil nekaj na instagramu in od takrat je šla krivulja samo navzdol. Sprehodi brez upoštevanja ukrepov po južni meji Slovenije so bile kaplja čez rob pri sicer zelo priljubljenem politiku. Zanimivo je bilo že njegovo sodelovanje z Janezom Janšo na začetku leta in tišina med karanteno, ki je od predsednika ne bi smelo biti. Vsakič, ko nekaj objavi na družabnih omrežjih, ga javnost napade.

5/10

Matej Tonin

Matej Tonin

Nekaj preprostih besed o gospodu Toninu, ministru za obrambo. Zaščitne maske. Kupiti zaščitne maske. Izgubiti zaščitne maske. Lagati o nakupu zaščitnih mask. Lagati, da nima nič s tem. Morda je le grešni kozel, a vseeno ni postavljen na pravo pozicijo. V njegovo dobro bom rekel, da gre lahko samo gor.

4/10

Zmago Jelinčič Plemeniti

Zmago Jelinčič Plemeniti

Z izjavami, ki imajo določeno publiko, vsakič razburka javnost. Čeprav sam priznam, da so bile v preteklosti velikokrat smešne, pa je z vidnim sovraštvom do istospolnih in beguncev presegel mejo okusa. Marsikomu se zdi, da je bil v preteklosti nasprotnik SDS-a, zdaj pa velik pripadnik vodilne stranke.

3,5/10

Zdravko Počivalšek

Zdravko Počivalšek

Podpredsednik vlade in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo. Čestitamo mu, saj je napredek tehnologije vsekakor opazen. Maske, ki po navadi stanejo 20 centov, so v času nakupa že stale dvakrat več. Neverjetno gospodarstvo. Ko bi le nekaj takega naredil za celo Slovenijo. Mnogi pa so mu hvaležni, ker se je Slovenija združila skupaj proti nekomu.

3/10

Luka Mesec

Luka Mesec

Gospod Levica, ki dela za mlade in za vse ljudi. Ko je na vrhu desnica, je javnosti pokazan kot tisti, ki želi zrušiti vlado. Mnogi pa v njem vidijo odrešitelja slovenske politike. Ni kaj, če bi bil v desnici, bi požel veliko več spoštovanja. Morda ga vsega reši predlog o zaprtju trgovin ob nedeljah.

6/10

Aleš Hojs

Aleš Hojs

Sprehod ob meji brez zaščite in upoštevanja razdalje. Že prav, pač ena napaka. Obračun na Pop TV, ki je dobil pripadnike na obeh straneh in pokazal kako NE nastopati v javnosti. Človek, ki ne mara iskanja dlake v jajcu. Predvsem pa človek, ki bi moral imeti spoštovanje ljudi, a ga žal nima.

4/10

Dejan Židan

Dejan Židan

Obraz stranke SD, ki je z intervjujem pred nekaj dnevi dal jasno vedeti, da ne nudi podpore SDS-u. Tako pač je v slovenski politiki. Pripadnost se zamenja hitreje kot gate in štumfe. Ko bi to le storil nekaj mesecev prej, bi lahko bilo drugače. Pa ni.

6/10

Miha Kordiš

Miha Kordiš

Nekakšen miselni vodja Levice, ki ga mnogi obtožujejo, da še v življenju ni delal. Zdaj vse to dokazuje z objavami kmetovanja in ljudje ga imajo bolj radi. No, to slednje verjetno ne drži, saj zanj in za kolega iz stranke velja, da imata rada objavljanje na Facebooku. Kordiš je nekak Mesec na steroidih, če se tako izrazim. Objave pa včasih take, včasih drugačne. Odločite se sami.

5,5/10

Opomba pisca: Članka ne jemljite preveč resno, saj je večina stvari napisana za šalo.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekDelci v zraku: kako nevarni so in kako se jih znebimo?
Naslednji članekErotična zgodba: Otok (2.del)

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.