18. November – pomemben dan za slovenske učence, dijake in študente

V Ljubljani se bo zgodil mednarodni izobraževalni sejem, kjer se bo predstavilo več kot 50 izobraževalnih institucij iz 12 držav. Učencem, dijakom  in študentom bodo na voljo informacije o študentskih štipendijah in posojilih, omogočena pa bosta tudi brezplačno testiranje in profesionalna orientacija.

Ljubljanski hotel Slon se bo za en dan spremenil v mednarodno izobraževalno središče, kjer bodo slovenski dijaki in študenti spoznali predstavnike vodilnih tujih univerz ter elitnih srednjih in jezikovnih šol. Ti bodo bodočim študentom in njihovim družinam predstavili svoje izobraževalne ustanove in študijske  programe. Nudili bodo tudi podrobne informacije o pogojih v postopku prijave za izobraževanje, financiranju in nastanitvi v več kot 11 različnih državah, ki bodo zastopane  na sejmu (poleg Slovenije tudi Kanada, Nemčija, Portugalska, Velika Britanija, Avstrija, Nizozemska, Danska, Švica, Italija, Španija in Hrvaška).

Mednarodni sejem izobraževanja

Da je študij v tujini predrag in zato dosegljiv le najpremožnejšim otrokom je bolj mit kot resnica in o tem se boste sami lahko prepričali na že drugem Mednarodnem sejmu izobraževanja World Education Fair. Gostiteljica dogodka je mednarodna agencija Integral, ki je s svojo svetovalno dejavnostjo študentom, dijakom in učencem prisotna tudi v Sloveniji.

V hotelu Slon bodo študenti in bodoči študenti dobili brezplačno svetovanje s strani izkušenih svetovalcev iz agencije Integral. Predstavile se bodo različne oblike izobraževanja za različne starosti: jezikovni tečaji v tujini, študij na prestižnih internatnih šolah, dodiplomski in podiplomski študiji ter MBA programi. Predstavili bodo tudi mednarodni program »Work and Travel USA« in možnosti pripravništva v ZDA.

Obiskovalci dogodka bodo lahko opravili tudi test poklicne orientacije in preizkus iz znanja angleščine po standardih IELTS.

Študijski programi, ki jih v Sloveniji ni

Čeprav imamo v Sloveniji velik nabor študijskih programov in raznih izobraževalnih tečajev, pa so nekatere stroke še vedno zelo slabo zastopane. In prav tu se skriva pomembna dodana vrednost Mednarodnega sejma izobraževanja. Na dogodku se bo predstavilo kar nekaj tujih univerz, ki nudijo možnost študija, ki ga slovenski izobraževalni sistem še ne pozna. Na sejmu bodo med drugim predstavili tudi študij Kriminalne psihologije, Avtomobilskega oblikovanja, Oblikovanja računalniških iger, Študij kognitivne znanosti in umetne inteligence, Menedžment prireditev, Investicijski menedžment, Študij nevroznanosti, vede o konjih in mnogo drugih.

Glavni urednik

VIRWEF
Prejšnji članekKako se lažje učiti
Naslednji članekTrije decembrski dobri možje

Glavni urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.