5 nasvetov za pisanje diplomske naloge

»In, kako kaj faks?«
»Izpiti so pod streho, zdaj pa še diplomska …«

Diplomska naloga vsekakor ni mačji kašelj. Je odraz pridobljenega znanja in odlična odskočna deska za uspešno kariero. Ker to zahteva ogromno dela, zbranosti in časa, smo ti pripravili 5 top nasvetov, ki ti pomagajo, da si za odtenek olajšaš delo.

  1. Načrtuj. Postavi si cilje in izdelaj časovnico. Ja, cilje – v množini. Glavni fokus sta tvoja diplomska naloga in zaključek študija, ampak to boš dosegel po korakih. Postavi si manjše cilje, ki naj bodo specifični, merljivi, dosegljivi, relevantni in časovno omejeni. S tem ohranjaš motivacijo in zavedanje napredka.
  2. Poskrbi za dobro telesno počutje. Prazna vreča ne stoji pokonci. Hrana je še kako pomembna in ima ogromno vpliva na to, kako funkcioniraš. Prehrana naj bo pestra in uravnotežena. Sem spada tudi skrb za hidracijo. Tukaj mislimo predvsem na vodo, ne pa na kavo in energijske pijače v potokih. Seveda ne smeš pozabiti na zadostno količino spanca in odmore. Odmor izkoristi za kratek sprehod, tek ali druge športne aktivnosti. Če se le da, naj bo to v naravi, da se naužiješ svežega zraka.
  3. Preveri navodila fakultete. Vsaka šola, fakulteta ima svoja navodila, kako mora biti diplomska naloga napisana in urejena. Preveri, kakšen mora biti obseg naloge in katera poglavja mora vsebovati. Zelo pomembno je, da sproti navajaš vire, iz katerih črpaš informacije. Da se izogneš naknadnemu brskanju po knjigah, kje si kaj dobil, si sproti zapisuj tudi številke strani, če to zahteva fakulteta.
  4. Sodeluj z mentorjem. Mentor ni samo lepotni okrasek na naslovnici, ampak veliko več. Mentor te usmerja, svetuje, priporoča literaturo in poda povratne informacije. Posvetuj se z mentorjem že med samim procesom. Z združenimi močmi lahko raziščeta določeno temo iz popolnoma novega zornega kota. To bo tista dodana vrednost tvoje diplomske naloge.
  5. Poskrbi za dovršenost. Naloga mora biti slovnično in tehnično brezhibna. Tukaj ti na pomoč priskočijo strokovnjaki iz Diplomska.si. Odlično poznavanje samih pravilnikov posameznih slovenskih šol in predvsem posebne zahteve tehničnih pregledovalcev, ki niso zapisane v pravilnikih, a jih moraš v nalogi vseeno upoštevati, sta tisti dve prvini, ki ti povesta, da so pravi naslov zate. Naloge lektorirajo, tehnično oblikujejo, uredijo navajanje virov in literature, prevedejo povzetek ter na koncu nalogo še natisnejo in zvežejo. Spremljaj jih na njihovem FB in Instagram profilu za več nasvetov.

Kaj še čakaš? En, dva, tri, akcija!

?VSE NA ENEM MESTU! ??Lektura, tehnično oblikovanje, urejanje navajanja virov in literature, prevod ter tisk in vezava.?Mi razumemo, da potrebuješ že včeraj. ???Piši nam na ? info@diplomska.si.

Gepostet von Diplomska.si am Mittwoch, 8. Mai 2019

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.