6. Drama Festival

Letošnji, že šesti Drama Festival bodo zaznamovale vrhunske poetike nekaterih najboljših slovenskih in tujih režiserjev, ki delujejo v širšem evropskem prostoru. Festival bo prvič v celoti  mednaroden. Na velikem odru Drame si bo mogoče ogledati sedem izbranih uprizoritev iz Hrvaške, Srbije, Črne gore in Češke; Michelangelo, Strah jesti dušo, Gostišče Eden, Igralka, Kapital, Moč teme in Šest oseb išče avtorja. Po predstavi bo vsak večer na ploščadi pred Dramo potekal pogovor z ustvarjalci uprizoritev, predstave pa se bodo prvič potegovale za nagrado občinstva za najboljšo uprizoritev festivala. Na odru Male drame bo na sklepni večer Drama Festivala predpremierno predstavljena uprizoritev prihajajoče sezone 2019/20, avtorski projekt po izbranih delih Rudija Šeliga Izobčenke v režiji Mirjane Medojević. Festival bo zaznamoval še zaključni dogodek avtorskega projekta Nika Škrleca Študije bananinega olupka.

Pri nakupu vstopnic za predstave 6. Drama Festivala imate dijaki in študenti kar 50 % popusta. Vstopnice lahko kupite pri blagajni Drame.

Tudi letos bodo osrednji festivalski program na ploščadi pred Dramo dopolnjevali gledališki dialogi in pogovori ter že tradicionalna uvodni in sklepni koncert. Vabljeni, da zadnji teden v maju preživite v naši družbi in se prepustite odličnemu festivalskemu in gledališkemu vzdušju!

Glavni urednik

Prejšnji članek5 navad, s katerimi uničuješ svoje lase
Naslednji članekBliža se otvoritev Primarka

Glavni urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.