AppGallery imenovana za najboljšo alternativno trgovino z aplikacijami leta 2023

Huawei AppGallery

Trgovina z aplikacijami AppGallery je na gala podelitvi nagrad Mobile Games Awards (MGA) 2023, ki je potekala v organizaciji BAFTA v Londonu, prejela nagrado za najboljšo alternativno trgovino z aplikacijami leta. Ta nagrada je prestižno priznanje, ki slavi najboljše na področju mobilne telefonije, in potrjuje zavezanost trgovine AppGallery uporabnikom in razvijalcem. Ni le pot, po kateri lahko uporabniki preprosto prenesejo aplikacije in igre, ki jih potrebujejo, temveč tudi pametni ekosistem, v katerem lahko razvijalci spodbujajo inovativne izkušnje z aplikacijami.

AppGallery je od svoje ustanovitve leta 2018 beležila neprekinjeno rast in se trdno uveljavila kot ena od treh največjih trgovin aplikacijami na svetu. AppGallery, ki mesečno oskrbuje več kot 580 milijonov aktivnih uporabnikov – v zadnjih 12 mesecih se je število aktivnih uporabnikov zunaj Kitajske povečalo za 10 % – še naprej ponuja široko paleto priljubljenih globalnih iger in lokalnih aplikacij, ki uporabnikom omogočajo udobnejše življenje.

»Ker se v državah po vsem svetu poudarja pomen alternativnih trgovin z aplikacijami za bolj zdrav mobilni trg, smo na to nagrado izjemno ponosni in počaščeni. To je ključni mejnik pri priznavanju naše predanosti partnerjem in uporabnikom. Rast in uspeh AppGallery sta v veliki meri posledica njihovega zaupanja in močne podpore, ki jo imajo v nas že od naših zelo skromnih začetkov. Še naprej si bomo neutrudno prizadevali, da bi postali osrednja trgovina za mobilne aplikacije in igre na vseh telefonih z operacijskim sistemom Android, v bližnji prihodnosti pa, upajmo, na vseh telefonih, za najboljšo uporabniško izkušnjo in platformo, ki razvijalcem pomaga doseči njihov največji potencial,« je dejal Jaime Gonzalo, podpredsednik Huawei Mobile Services Europe.

AppGallery si nenehno prizadeva za sodelovanje z najboljšimi svetovnimi blagovnimi znamkami in razvijalci iger. S tem uporabnikom zagotavlja edinstvene in pametne izkušnje ter dostop do nekaterih najbolj iskanih mobilnih iger. Da bi bila ponudba za igralce še bolj privlačna, AppGallery redno izvaja sezonske kampanje z ekskluzivnimi promocijami. Te vključujejo popuste ob prenosu aplikacij, popuste pri nakupih v aplikacijah ter celo ekskluzivne darilne pakete in bonuse, ki jim pomagajo ostati v prednosti v igri, ki jo igrajo. AppGallery izvaja tudi vsakoletne kampanje Game Fest, ki uporabnike z vrsto ekskluzivnih ugodnosti spodbujajo k raziskovanju novih načinov igranja na platformi.

Zadovoljstvo uporabnikov je prednostna naloga

Igralce v AppGallery čaka izjemno bogata izbira. Razpoložljivost iskanih iger, podprtih z odličnimi ponudbami za uporabnike, dokazuje sposobnost platforme, da zadovolji različne želje igralcev v evropski regiji. Poleg iger so v AppGallery na voljo tudi aplikacije razdeljene na 18 kategorij, vključno z novicami, družbenimi mediji, financami, zabavo in drugimi. To pomeni, da trgovina zadovolji vse vidike uporabnikovega digitalnega življenja.

Pravzaprav je AppGallery zabeležila povečano zanimanje med drugimi uporabniki sistema Android. Samo lani se je v trgovini v tej skupini opazno povečalo število uporabnikov Androida, ki niso uporabniki naprave Huawei. Pri tem gre izpostaviti, da tovrstni uporabniki zlahka dostopajo do trgovine AppGallery. Najprej morajo prenesti in namestiti aplikacijo z njenega spletnega mesta. Nato je treba namestiti program HMS Core – brez njega aplikacija AppGallery ne bo delovala – in nazadnje ustvariti uporabniški račun Huawei ID za prenos aplikacij in iger.

Celovita podpora razvijalcem s sodelovanjem v partnerstvih

AppGallery ponuja razvijalcem bogato paleto orodij, zmogljivosti in drugih virov, kar več kot 6 milijonom pri Huaweiu registriranih razvijalcev omogoča rast poslovanja na nove načine. Razvijalci lahko z močno povezano integracijo in zmogljivostmi HMS Core ter z namensko ekipo za tehnično podporo sprostijo vse svoje inovativne zamisli.

AppGallery zagotavlja tudi ugoden model delitve prihodkov in tržna sredstva za pospešitev komercialne monetizacije globalnih razvijalcev. Po podatkih Business of Apps 79 % mobilnih iger za monetizacijo uporablja IAP (nakup v aplikaciji), IAP pa predstavlja 48,2 % zaslužka mobilnih aplikacij. Zato je delež delitve prihodkov IAP, ki ga Huawei zagotavlja razvijalcem, višji od povprečja v panogi, kar dolgoročno koristi razvijalcem.

Cilj trgovine AppGallery je še naprej zagotavljati uporabnikom široko razpoložljivost aplikacij in ne omejevati dostopnosti na podlagi ekosistemov. Z odprtostjo in preglednostjo bo platforma še naprej ščitila interese uporabnikov ter gradila močna in sodelujoča partnerstva z razvijalci, da bi zagotovila uspešen razvoj ekosistema.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.