AppsUP 2021: Pridružite se velikemu Huaweievemu natečaju za razvijalce aplikacij

Globalno tehnološko podjetje Huawei vabi razvijalce iz vsega sveta k sodelovanju na vsakoletnem natečaju razvoja aplikacij v okolju Huaweievih mobilnih storitev (HMS), AppsUP. Namen programa je spodbuditi nadarjene razvijalce k ustvarjanju revolucionarnih aplikacij in digitalnih izkušenj ter jim ponuditi edinstveno priložnost za raziskovanje in spodbujanje digitalnih inovacij.

V sklopu natečaja AppsUP bodo udeleženci razvijali inovativne lokalne aplikacije z uporabo Huaweievega ekosistema HMS, da bi uporabnikom naprav Huawei ponudili brezhibne pametne izkušnje. Natečaj je odprt za pet regij – Evropo, Azijo-Pacifik, Latinsko Ameriko, Bližnji vzhod in Afriko ter Kitajsko. Vodilo letošnjega natečaja je “Inovacije HMS za vse”.

Natečaj daje nadarjenim razvijalcem priložnost, da pridobijo globalno prepoznavnost in osvojijo denarne nagrade v višini do 15.000 ameriških dolarjev, s skupnim nagradnim skladom v višini enega milijona dolarjev. Poleg tega pa jim je v sklopu natečaja zagotovljena celovita tehnična podpora za odkrivanje novih možnosti pri inoviranju aplikacij. Natečaj je odprt za vse, od študentov in razvijalcev do uveljavljenih profesionalcev.

Dr. Jaime Gonzalo, podpredsednik Huaweievih mobilnih storitev v Evropi, je odprtje natečaja pospremil z naslednjimi besedami: »Pri Huaweiu smo zavezani, da bomo ponudili sodobne tehnološke rešitve vsakomur in zagotovili, da v našem digitalnem svetu ne bo nihče ostal zadaj. Z našim natečajem AppsUP upamo, da bomo spodbudili naslednjo generacijo razvijalcev aplikacij k ustvarjanju brezhibnih izkušenj, ki bodo potrošnikom pomagale krmariti po vse bolj povezanem digitalnem svetu, v katerem živimo. Inovacije so srce tega natečaja in veselimo se rešitev, ki jih bodo razvijalci ustvarjali v ekosistemu Huaweievih mobilnih storitev.«

Natečaj se je lani izkazal za zelo priljubljenega, saj se je nanj prijavilo več kot 3.000 ekip iz več kot 170 držav. Predstavili so na tisoče inovativnih aplikacij HMS, ki so zajele različne vidike vsakodnevnih opravkov in navdihnile pametne izkušnje na področju zdravja in fitnesa, izobraževanja, kmetijstva, okoljevarstva, prometa ter javne varnosti. Med lanskimi zmagovalci sta bila Catrobat, nepridobitni projekt nagrajen za najboljšo aplikacijo Pocket Code, ki najstnike in odrasle spodbuja k učenju programiranja, in švedski Runbit, ki je športne aktivnosti, kot sta hoja spremenil v zabavno igro.

Tekmovalci na letošnjem natečaju se bodo lahko potegovali za številna priznanja, kot so nagrada za ženske razvijalke (prvič uvedena letos), nagrada za odlične študente in nagrada za najboljšo inovacijo HMS. Poleg denarnih nagrad bodo aplikacije finalistov izpostavljene tudi v trgovini z aplikacijami AppGallery, ki je dostopna na mobilnih napravah Huawei.

HMS je trenutno tretji največji ekosistem za mobilne aplikacije na svetu in dosega več kot 700 milijonov uporabnikov naprav. Razvijalcem s celega sveta ponuja edinstveno sinergijo strojne in programske opreme, kar pripomore k razvoju naprednih pametnih rešitev.

Kako sodelovati

Za sodelovanje na natečaju se morajo udeleženci prijaviti na natečaj in oddati svoje prispevke prek uradne spletne strani med 10. junijem in 20. avgustom 2021. Udeleženci se lahko prijavijo bodisi kot posamezniki bodisi kot ekipa z največ tremi člani.

Vse aplikacije morajo biti razvite z uporabo izbranih zmogljivosti platforme HMS Core in poslane v pregled prek spletne strani natečaja do 18. ure 20. avgusta 2021. Ocenjevalna komisija, ki jo poleg Huaweievih predstavnikov sestavljajo strokovnjaki iz tehnološkega, finančnega in igričarskega sektorja, bo nato vsako aplikacijo ocenila na podlagi njene funkcionalnosti, inovativnosti, družbene vrednosti in uporabniške izkušnje.

Za 20 najboljših aplikacij iz vsake regije bo nato na voljo javno glasovanje prek spletne strani natečaja in trgovina AppGallery. Izbori bodo temeljili na številu glasov in prenosov.

Oktobra bodo finalisti svoje aplikacije na regionalnih prireditvah predstavili strokovnim ocenjevalnim komisijam, ki bodo med 20 najboljšimi deli izbrali zmagovalce.

Več informacij o natečaju AppsUP je na voljo na uradni spletni strani.

  • Za najboljših 20 aplikacij v Evropi je na voljo nagradni skład v višini 200.000 ameriških dolarjev
  • Letošnji natečaj vsebuje novo nagrado Tech Women’s Award, katere namen je prepoznati vpliv izjemnih razvijalk
  • Na natečaj se je mogoče registrirati od 10. junija do 20. avgusta 2021

Dvignite svojo ustvarjalnost z napravami Huawei

Huawei sicer ves čas stremi k snovanju naprednih uporabniških izkušenj in povezanemu ekosistemu naprav, ki bi uporabnikom omogočal še lažje in bolj učinkovito ustvarjanje. V duhu tega so nedavno predstavili številne nove naprave.

Ob pametni športni zapestnici Band 6 še serijo ur Huawei Watch 3 z modeloma Watch 3 in Watch 3 Pro, brezžične slušalke z aktivnim dušenjem okoliškega hrupa FreeBuds 4, novo serijo tabličnih računalnikov MatePad z modeli MatePad Pro 12.6, MatePad Pro 10.8 in MatePad 11, računalniška monitorja MateView in MateView GT, ki se pridružujeta obstoječemu 23,8-palčnemu monitorju Huawei Display FullView, ter vse skupaj zaokrožil z operacijskim sistemom HarmonyOS.

Prav tako pa so pri nas že na voljo novi brezžični usmerjevalniki AX3 Quad-Core s štirijedrnim procesorjem in AX3 Dual-Core z dvojedrnim procesorjem, ki ju odlikuje podpora standardu Wi-Fi 6, ter WS5200.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.