Bruci so izvedeli, kdaj imajo prav

Na včerajšnjem dogodku Pozdrav brucem na Kongresnem trgu v Ljubljani, so se obiskovalci prireditve na stojnici kampanje Imaš prav seznanili s pravicami, ki jih imajo kot potrošniki v EU. Mlade potrošnike so najbolj zanimale njihove pravice, povezane s spletnimi nakupi, popravilo ali zamenjava izdelkov ter varnost izdelkov. Študentke in študenti so prav tako lahko preizkusili tudi svoje poznavanje potrošniških pravic s sodelovanjem v kvizu. Skupaj je v kvizu sodelovalo več kot 200 študentk in študentov.

Mladi zelo veliko nakupov opravijo preko spleta, zato so bili še posebej veseli informacij, povezanih s spletnimi nakupi. Dobro je vedeti, da moraš prodajalca o tem, da si si premislil, obvestiti v roku 14 dni in nato poslati kupljene stvari nazaj. Obstajajo izjeme, ki jih ni mogoče vrniti: hitro pokvarljiva hrana, knjige, programska oprema po odprtju varnostnega pečata in odpečateni izdelki za osebno nego … Prav tako si ne moreš »izposoditi« določenega oblačila preko spleta in ga nato vrniti, saj se izdelek lahko preizkusi le v obsegu, kot je to nujno za ugotovitev njegovih lastnosti, na primer tako, kot bi ga preizkusili v trgovini.

Stojnica kampanje Imaš prav je bila zelo dobro obiskana, saj jo je obiskalo več kot 500 udeležencev dogodka Pozdrav brucem. Študente in študenti so na stojnici dobili tudi razglednice s povezavo na spletne strani kampanje Imaš prav, na kateri so na voljo izčrpne informacije o potrošniških pravicah, ki jih uživamo v EU.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.