Da boste vedno pravočasno na cilju

storitev zemljevidov Petal

Dandanes od pametnega telefona pričakujemo, da ima nameščene zemljevide, ki nas varno, učinkovito, hitro in neodvisno od prevoznega sredstva pripeljejo do cilja. Na pametnih telefonih Huawei je za to poskrbljeno z zemljevidi Petal (Petal Maps).

Huawei je za svoje mobilne naprave že pred časom razvil v operacijski sistem globoko integrirane zemljevide Petal, ki jih tudi redno nadgrajujejo in dodaja nove funkcije. Kmalu se nam tako obeta nova pomembnejša posodobitev, saj je Huawei predstavil beta različico 4.2.0.201, ki je v postopku javnega preizkušanja in jo že lahko prenesete na svoj pametni telefon Huawei.

Novosti bo veliko, zato omenimo le najbolj pomembne. Poenostavljen je prikaz potovalnih opomb na osrednjemu (domačemu) zaslonu aplikacije, omogočeno deljenje priporočil ter izboljšana je funkcija vodenje do naslednje polnilne postaje za električna vozila, kjer zdaj lahko določite, katere vas zanimajo.

Zemljevidi Petal že v Sloveniji med drugim prikazujejo številne točke zanimanja, kot so restavracije, trgovine, bencinske črpalke in znamenitosti, ki se nahajajo v bližini. Seznam se iz dneva v dan širi in bogati z novimi informacijami. Prav tako je mogoče z aplikacijo v živo spremljati prometne razmere, na voljo pa je tudi 3D-pogled, ki olajša predstavo urbane okolice.

Zemljevidi Petal se lahko pohvalijo z izjemno preglednim vmesnikom, ki navigacijo še dodatno poenostavi. Na spodnji vrstici so tri možnosti, nad njimi pa iskalno polje, kamor vpišete mesto ali naslov, kamor želite priti. Nato izberete želeno prevozno sredstvo in se prepustite vodenju. Vodenje na zaslonu poteka preprosto in razumljivo, lahko pa vklopite tudi glasovna navodila. Če zgrešite križišče ali izvoz, navigacija hitro najde novo pot, in če je mogoče, že v procesu izračuna ponudi več različnih poti do cilja.

Navigacijo z zemljevidi Petal lahko na telefonih Huawei, med drugim tudi na najnovejših, kot sta P60 Pro in Mate X3, uporabljate, ko hodite peš, se vozite s kolesom, mestnim prevozom ali z avtom. Kadar ne sedite za volanom, lahko na telefon povežete tudi brezžične slušalke FreeBuds 5i, ga pospravite v žep in pustite, da vas usmerja glas.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.